Weer op Koningsdag 2024, de voorspelling

Nieuws
Wordt het kletsnat of dansen in de zon? Dit is de weersvoorspelling voor Koningsdag 2024!
Wordt het kletsnat of dansen in de zon? Dit is de weersvoorspelling voor Koningsdag 2024! (Foto: Adobe Stock)

REGIO - Zomerse temperaturen lijken dit jaar op Koningsdag ver te zoeken. De kans op temperaturen boven de 20 graden is minimaal, met verwachtingen tussen de 15 en 18 graden. In het slechtste geval kunnen we temperaturen rond de 10 graden verwachten. Verwacht wordt dat het weer onvoorspelbaar zal zijn, met een mix van zon, wolken en buien.

April begon mild, maar recente weersveranderingen wijzen op kouder weer met temperaturen rond de 10 of 11 graden Celsius en regelmatige buien, meer herfstachtig dan lenteweer. Deze trend lijkt door te zetten naar Koningsdag, met weinig kans op warm lenteweer. De voorspellingen suggereren temperaturen tussen de 15 en 18 graden, met mogelijk zelfs maxima onder de 10 graden.

Historisch gezien varieerde het weer op Koningsdag sterk. Terwijl 2020 aangenaam was met 20,7 graden, en 1993 zelfs zomerse temperaturen van 27 graden had, zijn de verwachtingen voor dit jaar gematigder. Het lijkt erop dat we nog steeds wachten op de eerste echt warme Koningsdag sinds de invoering van de term.

Naast de temperatuur is het algemene weerbeeld van belang om te bepalen of het droog blijft tijdens de festiviteiten. Vorig jaar waren de omstandigheden ideaal met een mix van wolken en zon. Dit jaar is de aanloop naar Koningsdag wisselvalliger, met een vergelijkbare mix van zon, wolken en buien verwacht in de week ervoor. Of deze buien precies tijdens Koningsdag zullen vallen, blijft onzeker.

Terwijl we ons voorbereiden op Koningsdag, blijft het weer een onvoorspelbare, maar essentiële factor in de vieringen. Voor de meest recente en uitgebreide weersvoorspellingen, bekijk de prognoses op Weeronline.nl op zaterdag 27 april.