Maartje & Kine brengen ‘Julehygge’ naar mensen die niet naar het theater kunnen komen

Algemeen
Maartje en Kine bij de in kerststijl versierde kerstbus.
Maartje en Kine bij de in kerststijl versierde kerstbus. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Vrijdag 26 november staan Maartje & Kine met hun theatershow Speelbeesten II in theater de Purmaryn. Overdag geven zij een gratis pop-up kerstconcert voor het opvangcentrum Purmerend aan de Zeevangstraat. 

Vanuit hun in kerststijl versierde tourbus gooien Maartje & Kine de achterklep open en spelen ‘Gratis Mirre, Wierook en Goud’. Een overdosis kerstgevoel in 17 minuten, met warme chocolademelk, koekjes en kerstmuziek.

Het doel is het verspreiden van licht, liefde en ‘julehygge’ voor mensen die niet vanzelfsprekend naar het theater kunnen, die zich eenzaam of alleen voelen. Maartje en Kine delen met hen het diepe verlangen naar saamhorigheid, verbondenheid, plezier en troost. Dit optreden is een klein cadeau, wat zij willen geven aan de gemeenschap.

Met ‘Speelbeesten II’ maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden - die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. In ‘Speelbeesten II’ brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen zij Noorwegen wel naar Nederland.

Vrijdag 26 november | 20.30 uur | Theater de Purmaryn. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.depurmaryn.nl
Of bel de kassa op 0299 432205 (donderdag en vrijdag van 10.30 tot 15.30 uur).