Honderd gratis fietsspiegels voor 60-plussers in Purmerend

Algemeen
Fietsspiegels bieden meer overi
Fietsspiegels bieden meer overi (Foto: Rob Gieling)

PURMEREND - Voor Purmerenders vanaf 60 jaar heeft Spurd ruim honderd gratis fietsspiegels beschikbaar. De fietsspiegel is niet alleen gratis, de klaar-terwijl-u-wacht montage door De Jongh Fietsspecialist in de Peperstraat is dat ook. Fietsspiegels zijn belangrijk voor de verkeersveiligheid. Deze bieden meer overzicht in de verkeerssituatie. 

De actie van de gratis fietsspiegels is mogelijk gemaakt door de organisatie van het programma Doortrappen en de gemeente Purmerend. Het aanvragen van een gratis fietsspiegel bij Spurd is vanaf heden mogelijk. Spurd behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Het gaat om een fietsspiegel van het merk Mirage de luxe, ook geschikt voor montage op elektrische fietsen. Deze fietsspiegel heeft een relatief lange spiegelarm met grote spiegel, waardoor het verkeer achterop altijd goed zichtbaar is. Op de achterzijde van de spiegelarm zit bovendien een reflector ter verhoging van de verkeersveiligheid in de schemering of het donker. Een fietsspiegel voorkomt of vermindert onzekerheid als verkeersdeelnemer.

Aanvragen

De fietsspiegel is geschikt voor de meeste fietssturen. Wie een gratis fietsspiegel wil, stuurt zo snel mogelijk een e-mail naar info@spurd.nl met als onderwerp ‘gratis fietsspiegel’ met vermelding van naam, geboortedatum, telefoonnummer en woonwijk. De gelukkigen ontvangen een e-mail waarin staat wanneer de ontvanger de gratis fietsspiegel zonder kosten door De Jongh Fietsspecialist direct op het stuur kan laten monteren. Het gaat voor de montage om vrije inloop op dinsdagen, woensdagen en donderdagen in februari. Op de website van Spurd komt een bericht als de beschikbare gratis fietsspiegels zijn vergeven.

Doortrappen

Het programma Doortrappen wil dat ouderen zo lang mogelijk veilig kunnen blijven fietsen. Zestigplussers blijven door te fietsen langer gezond en zelfredzaam. Spurd voert in Purmerend het programma Doortrappen uit, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in samenwerking met onder anderen Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland (VVN), BOVAG, VeiligheidNL, adviesbureau TwynstraGudde en adviesbureau Ideate.