Bijzondere waardering voor het Stedelijk Orkest Purmerend

Algemeen
Kers op de taart van een prachtig concert: de Koninklijke Erepenning.
Kers op de taart van een prachtig concert: de Koninklijke Erepenning. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Het Stedelijk Orkest Purmerend gaf op Koningsdag afgelopen woensdag een bijzonder concert; het Oranje Verbindingsconcert in theater De Purmaryn. Tijdens deze gelegenheid reikte burgemeester Don Bijl tevens de Koninklijke Erepenning uit. Het orkest ontvangt deze eervolle onderscheiding voor het 100-jarig bestaan.

Op 1 januari 1922 werd in Purmerend het Stedelijk Orkest opgericht. Vanaf het prille begin in haar bestaan heeft zij haar bijdrage geleverd aan het culturele leven met uitvoeringen, deelnames aan concoursen en medewerking aan vele plaatselijke evenementen.

Symfonisch blaasorkest

Begonnen als fanfare is de vereniging in 2004 omgevormd naar een symfonisch blaasorkest. Gedurende haar bestaan heeft het Stedelijk orkest zichzelf telkens weten te vernieuwen en opnieuw uit te vinden om zo de aansluiting met het publiek niet alleen te behouden maar ook te versterken.

Hierdoor is het orkest, ook na 100 jaar, een levenslustige, moderne vereniging met meer dan 50 orkestleden en regelmatig volle zalen met eigentijdse programma’s.

Het orkest draait om plezier in het maken van muziek en luisteren naar muziek. De programmering en thema’s worden zo gekozen dat het voor zowel de spelende leden als het publiek steeds weer een bijzondere ervaring is. Het Stedelijk Orkest zoekt daarom altijd lokale samenwerking om de verbinding met de gemeenschap zo groot mogelijk te maken.

Het gemeentebestuur is er trots op dat dit orkest bijzonder succesvol is en het een prominente rol speelt in de Purmerendse samenleving. 


Een eigen lied voor Purmerend. (Foto: Evert Ruis)