Landbouwshow, koeienkeuring en markt in jarige Purmer

Algemeen
Tijdens de keuring van koeien let de jury op alle kenmerken.
Tijdens de keuring van koeien let de jury op alle kenmerken. (Foto: aangeleverd)

PURMER - Met de succesvolle open dag zijn de festiviteiten rondom het 400-jarig bestaan van de Purmer begonnenOp dinsdag 12 juli krijgt het een vervolg met de Klaver Agrarisch Vastgoed Landbouwshow. Deze is van 09.30 tot 15.00 uur op het feestterrein naast Oosterweg E5a in de Purmer.

Er is een koeienkeuring plaats aangevuld met een landbouw mechanisatieshow en markt, mede mogelijk gemaakt door Klaver Agrarisch Vastgoed. Tijdens de keuring worden de deelnemende koeien bekeken door een jury, die aan de hand van een boer(in) rondjes lopen. De jury beoordeelt op bouw, uitstraling, uier en benen.

Om meerdere koeien een kans te geven, wordt onderscheid gemaakt in rondes voor vaarzen, middenklasse, oudere koeien en productieklasse (50.000 liter koeien). Ook kan deelgenomen worden aan de ronde bedrijfsgroep, waarbij een boer(in) in totaal drie koeien van zijn/haar bedrijf laat zien. Ook jonge boeren en boerinnen kunnen met hun kalfjes deelnemen. 

Bezoekers zijn welkom en hebben gratis toegang. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. De dag kent vele interessante aspecten voor jong en oud. De feesttent is open voor een hapje en een drankje.

Locatie is het feestterrein naast Oosterweg E5a in De Purmer. Van 09.30 tot 15.00 uur. Voor meer informatie kijk op Purmer400jaar.com of stuur een e-mail naar purmer400jaar@gmail.com