In Coronatijd doken Manja van der Weit, Spurd-directeur Jancor de Boer en burgemeester Don Bijl in het Noord-Hollands Kanaal tijdens Swim to Fight Cancer.
In Coronatijd doken Manja van der Weit, Spurd-directeur Jancor de Boer en burgemeester Don Bijl in het Noord-Hollands Kanaal tijdens Swim to Fight Cancer. (Foto: Han Giskes)

Nu al inschrijven voor Festival2FightCancer Purmerend/Beemster

Algemeen

PURMEREND - Zaterdag 17 september is er het Festival2FightCancer in Middenbeemster en in het Leeghwaterpark en Leeghwaterbad in Purmerend. Met sportieve activiteiten als wandelen, spinning/fietsen en banenzwemmen kunnen deelnemers geld ophalen voor kankeronderzoek. Vooral wandelen en banenzwemmen zijn ook prima geschikt voor kinderen. De vrijwilligers willen met dit sportief evenement aandacht vragen voor het belang van kankeronderzoek, één op de drie inwoners van Nederland heeft te maken met kanker. Inschrijven voor de sportieve activiteiten kan tot en met zondag 11 september.

Op 17 september volop aandacht voor belang van kankeronderzoek

De start is ‘s morgens in sporthal De Kloek in Middenbeemster. Sportievelingen die begaan zijn met kankeronderzoek kunnen daar hun beste sportieve spinning beentje voorzetten en naast het inschrijfgeld via hun donateurs geld ophalen. Er zijn twee wandelroutes uitgezet, een van nog geen 1,5 kilometer in het Leeghwaterpark en een van 14 kilometer met start in het Leeghwaterpark en een wandeling door Zuidoostbeemster en Purmerend. De korte route is prima te doen door kinderen, maar wel mét begeleiding. De korte route is ook voor mensen die geen 14 kilometer kunnen lopen in maximaal vier uur. Het banenzwemmen in het Leeghwaterbad is ook voor kinderen - overigens mét zwemdiploma - een leuke, sportieve uitdaging. Het zwemmen is vanaf 12.00 uur en de lange wandeling 12.30 uur.
Het inschrijfgeld voor de korte wandeling is € 10,00 en voor de lange wandeling, spinning/fietsen en banenzwemmen is dat € 20,00 per persoon.

Festivalsfeer

Het team vrijwilligers is druk geweest en nog bezig met de voorbereidingen van het programma. In het Leeghwaterpark is een heuse festivalsfeer voorzien met live muziek en foodtrucks. Voorzitter Mick Smits is vol verwachting: “We hebben in overleg met het landelijke Fight cancer het programma steeds verder uitgewerkt en de website voor inschrijven en doneren is actief. We zijn blij met de sponsoren die het Festival2Fight Cancer mogelijk maken. De eerste tientallen inschrijvingen zijn er al, vanzelfsprekend hopen we snel nog veel enthousiaste deelnemers en donateurs te trekken. Voor kankeronderzoek is nog steeds heel veel geld nodig.”

Website voor informatie en inschrijven

Wie meer informatie wil over inschrijven voor het Festival2FightCancer gaat naar https://www.fightcancer.nl/event/sportief-festival-2-fight-cancer. In verband met de indeling van de deelnemers is de laatste dag van inschrijving zondag 11 september.

Afbeelding

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Purmerend

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Haasten bij opbouw tenten, vandaag komen eerste statushouders Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Kracht spatte ervan af bij modeshow Wij Allemaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Terug in de tijd met Tribute weekend in P3 Cultuur 4 okt, 15:09
Afbeelding
Welke scheidsrechter in amateurvoetbal vindt jij de beste? Algemeen 4 okt, 12:54
Afbeelding
Een mooiere wereld komt op 13 oktober naar theater de Purmaryn Algemeen 4 okt, 12:23
Afbeelding
Nazomerkermis op Koemarkt, Schapenmarkt en Plantsoenstraat Algemeen 4 okt, 12:00
Afbeelding
Inner Wheel Purmerend kleurde rood voor ‘Hart voor Vrouwen’ Algemeen 4 okt, 11:23
Afbeelding
Onderzoek CvdM: huis-aan-huisbladen hebben het grootste bereik Algemeen 4 okt, 09:14
Afbeelding
Sporten brengt glimlach bij een kind Algemeen 4 okt, 08:44
Afbeelding
Voor de laatste keer zelf peren plukken bij Toffe Peer Algemeen 3 okt, 11:06
Afbeelding
Auto in brand aan Zwanebloem 112-nieuws 2 okt, 09:40
Afbeelding
Taborkerk en Leger des Heils slaan handen ineen met kledingwinkel Algemeen 2 okt, 07:11
Afbeelding
Themabijeenkomst Stichting Luctus met presentatie Humanitas Algemeen 2 okt, 06:41
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief