Veel belangstelling bij opening Sport’in-festival

Algemeen
Er werden zaterdag tal van demonstraties gehouden waaronder van deze jonge judoka's.
Er werden zaterdag tal van demonstraties gehouden waaronder van deze jonge judoka's. (Foto: Evert Ruis)

PURMEREND - Zaterdag werd de tweede editie van Sportfestival Sport’in officieel geopend op de Sportbeurs in winkelcentrum Makado Hiervoor nam wethouder Mario Hegger deel aan een demonstratie teakwondo. Naast de kramen van de acht aanbieders in het winkelcentrum, waren er vanaf 11.00 uur de hele dag demonstraties van de verschillende vechtsporten maar ook van honk- en softbalvereniging Flying Petrels.

Het Sportfestival duurt nog tot en met zondag 25 september. Belangstellenden kunnen terecht bij ruim dertig sportaanbieders in Purmerend en Beemster die de hele week door gezamenlijk zo’n zestig, gratis, activiteiten aanbieden aan leden en niet-leden. Een mooie manier om laagdrempelig kennis te maken met een sport.

Op de Sportbeurs in de Markthal een week later zijn meer dan tien sportaanbieders te vinden, onder andere basketbal, freerunnen, bridgen en volksdansen. De Kloek in Middenbeemster biedt in en rondom het sportcentrum verschillende activiteiten aan waaronder indoor ski, snowboarden, volleybal en voetbal. Ook de binnenstad is dit jaar van de partij. In het Noordhollandsch Kanaal bij de Melkwegbrug sluit waterpolovereniging WZ&PC op zondag 25 september Sport’in af met een demonstratie waterpolo van 14.30 tot 17.00 uur.

Het hele programma is te vinden op https://spurd.nl/aanbod/sportin/

Mario Hegger (links) verruilde het colbert voor een judopak en liet zich verleiden tot een partijtje taekwondo.
Bezoekers konden veel informatie inwinnen bij de acht kramen in het centrum.