Schrijfster Susan Smit deelt wijsheid van de heks in bibliotheek

Algemeen
De Purmerendse Barbara Ceria laat haar gekochte boek signeren door Susan Smit.
De Purmerendse Barbara Ceria laat haar gekochte boek signeren door Susan Smit. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Schrijfster Susan Smit was zaterdagmiddag 26 november te gast in de Purmerendse vestiging van Bibliotheek Waterland. Eerst gaf ze een exclusieve lezing voor ongeveer 100 vrijwilligers van de bieb, gevolgd (en in samenwerking met Het Leesteken) door een signeersessie van haar nieuwste boek ‘De wijsheid van de heks’. 

Hekserij is, net als alle andere natuurreligies op de wereld, niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een spiritueel pad. Voor Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, reden om in het boek ‘De wijsheid van de heks’ te delen wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Ze vertelt alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei.

Zo laat ze zien hoe de oude natuurreligie je in het hier en nu kan helpen bij het omgaan met emoties, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het benutten van creativiteit, intuïtie en scheppingskracht, en de zorg voor de aarde en elkaar. Kortom, hekserij leert ons hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden ons te bieden hebben.

De schrijfster gaf voorafgaande aan het signeren een exclusieve lezing aan zo'n 100 vrijwilligers van de Bibliotheek Waterland.