Versmarkt in de Markthal? Doen!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: blacksalmon - stock.adobe.com)

Een verrijking van de stad. Een landmark van jewelste. Een multifunctionele voorziening die zijn weerga niet kent. Dit soort lovende opmerkingen waren niet van de lucht toen de Markthal op de Koemarkt verrees. Inmiddels zijn we gewend aan het monumentale gebouw. Maar de verrijking, de multifunctionele voorziening … nee dat is het bepaald nog niet.

De hal staat leeg. Nou ja, een oude Amerikaanse schoolbus heeft er een plekje gevonden. Beetje luxe parkeervoorziening, dunkt me. Wat is er aan de hand? Waarom wordt de hal niet echt gebruikt? Uit het geruchtencircuit vernam ik dat de geluidsisolatie te wensen overlaat. De bewoners van de boven de hal gelegen appartementen zouden van het geluid te veel hinder ondervinden. Het zal wel. Maar daar zou toch iets aan te doen moeten zijn? 

Onlangs las ik in de krant dat er wordt nagedacht over hoe de agrarische producten uit de Beemster aan de man en vrouw kunnen worden gebracht. Een versmarkt in de binnenstad. Goed idee.

Sla alle vliegen in één klap. Organiseer wekelijks in de Markthal op – zeg maar – donderdag, vrijdag en zaterdag een heuse versmarkt. Fruit, groenten, aardappelen, kaas, melk, honing, Beemster bier, en al het andere dat het werelderfgoed voortbrengt te koop aanbieden in de markthal. 

Hoe mooi en milieuvriendelijk wil je het hebben? De hal een functie, de agrariërs uit de Beemster een afzetmarkt en de consument weet waar de dicht bij huis geteelde producten te koop zijn.

Ik zou zeggen: meteen doen!