Column Sportraad: Dik verdiend……

Column
Bestuur Sportraad. V.l.n.r.: René Voorwerk, voorzitter, Erica Helder, Cor Zoontjes, Ton Okhuijsen, Kor Piorunek en Bert Slegt. Zittend: Birgit Telman.
Bestuur Sportraad. V.l.n.r.: René Voorwerk, voorzitter, Erica Helder, Cor Zoontjes, Ton Okhuijsen, Kor Piorunek en Bert Slegt. Zittend: Birgit Telman. (Foto:aangeleverd )

Na een lange periode met drukke en onzekere (corona)tijden kwam deze vakantieperiode voor de vele bestuursleden en vrijwilligers als geroepen en als kers op de taart werden het ook nog eens een zomermaanden met uitzonderlijk mooi weer. Verdiend dus.

Nu maar hopen dat de accu’s weer volledig opgeladen zijn, (met al die vele zonuren moet dit wel gelukt zijn), want naast de start van trainingen en competities breekt er in Purmerend/Beemster ook een periode aan met tal van sportieve activiteiten waarin de bestuursleden en de vele vrijwilligers van de verenigingen en instanties weer de nodige uren hebben gestoken.

Nazomerfeesten

Zo zijn er van 3 t/m 12 september de Nazomerfeesten met o.a. de Marktstadwalk en run, voetbal voor de pupillen bij FC Purmerend, de harddraverij en het steenwerpen. Enkele verenigingen openen die periode ook nog eens hun deuren voor geïnteresseerden die op zoek zijn naar een leuke sport en/of vereniging.

Padelbanen

Verder opent tennis & padel vereniging Elckerlyc op 3 september haar drie nieuwe padelbanen. Met deze uitbreiding haakt de vereniging in op de snelle groei van deze sport.

Festival2Fight Cancer

Dan is er op zaterdag 17 september het Festival2Fight Cancer. Met sportieve activiteiten wordt er geld voor onderzoek naar kanker opgehaald. Spinnen/fietsen, wandelen en baantjes zwemmen in het Leehgwaterbad staan op het programma.

Sport’in

Tenslotte organiseert SPURD tijdens de National Sportweek van 17 t/m 25 september weer het sportfestival Sport’in. Op zaterdag 24 september zullen in de Hallen bij de Koemarkt tevens de Purmerendse sporters gehuldigd worden die dit jaar tijdens een officieel kampioenschap een medaille hebben veroverd.

Het is niet uitgesloten dat er nog meer activiteiten zullen plaats vinden. Volg daarom zo veel mogelijk de informatie via deze krant!
Het wordt dus een drukke sportmaand! Een moment om eens te gaan kijken of sterker nog, om bij gelegenheid aan één of meerdere activiteiten deel te nemen!

Advies van de Sportraad……..”blijf niet aan de kant staan maar doe mee!”

Zoals eerder aangegeven starten ook de verenigingen weer met de trainingen en gaan ook de competities van start. Laten wij hopen dat de sportliefhebbers zowel op de velden als in de diverse hallen weer van leuke sportwedstrijden kunnen genieten. Veel succes allemaal.

Bewegen binnen de sport 

Sportraad Purmerend

www.sportraadpurmerend.nl

Column Sportraad