10 Jaar Top 2000 Live in de Purmaryn

Cultuur
De Top2000 Live! is op 20 december in De Purmaryn.
De Top2000 Live! is op 20 december in De Purmaryn. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Een van oorsprong idee van voormalig zanger en inmiddels theaterproducent Peter Groot Kormelink en Radio2 is na ruim 300 shows met overal volle zalen in den lande toe aan haar 10e verjaardag: de Top2000 Live! Dat kun je meevieren op 20 december in Theater de Purmaryn.

Doe mee aan Winactie en win twee kaarten

Het afgelopen decennium tikte het reizende circus meer dan 300 shows aan. Met een superband als basis voor een prettig stel top vocalisten komt de crème de la crème uit de jaarlijkse lijst voorbij. Onder anderen Voice Of Holland finaliste en de immer in goeden doen verkerende zangeres Tjindjara Metschendorp brengt ‘werelds popdiva’s ten tonele: fasten your seatbelts!

Architecten Top200 Live

Architecten van Top2000 Live zijn producent en voormalig zanger Peter Groot Kormelink (o.a. Splitsing en Jazzpolitie) en de toenmalige zendercoördinator Kees Toering. Beiden vond dat het toen al fantastische Hilversumse radio en TV-concept ook het land in moest. Hun visie bleek een schot in de roos te zijn. En waar muziek is, is emotie. Zo vonden er diverse huwelijksaanzoeken plaats op het podium tijdens een optreden de afgelopen jaren en is het slotakkoord ‘Hey Jude’ één van de magische hoogtepunten in de muzikale rollercoaster.

Vaste kern

De Top2000 live band kende door de jaren heen bezettingswisselingen, maar heeft ook een vaste kern met o.a. William Kersten; zanger en Mister top 2000. Evenals saxofonist Arjan Muusz en trombonespeler Martijn Sohier. Beide zijn er ook al vanaf de allereerste noten. De setlijst van de komende editie is nog een verrassing. Deze wordt op uitgekiende wijze samengesteld op basis van de originele Top 2000 jaarlijst.

Winactie: 

Win twee kaarten voor de voorstelling De Top 2000 live Alive and Kicking. Stem via de facebookpagina van De Purmaryn welke song je graag wilt dat de band dit jaar speelt in de voorstelling en vooral waarom? 

Het publiek kan kiezen uit de volgende drie liedjes:

Nu wij niet meer praten, Jaap Reesema/Pommelien

Belle Helene, Doe Maar

La bamba, Los Lobos.        

Meer informatie

De voorstelling De Top 2000 live Alive and Kicking is dinsdag 20 december te zien in Theater de Purmaryn.