Programma Reuring Festival 2024 bekend!

Cultuur
Reuring 2023 was één groot feest!
Reuring 2023 was één groot feest! (Foto: Archieffoto Han Giskes)

PURMEREND - Ook dit jaar is het leukste gratis festival terug in gemeente Purmerend. Van 28 tot en met 30 juni 2024 brengt Reuring weer een mix van grote en kleine (straat-) theatervoorstellingen, live muziek en foodtrucks naar het park en de binnenstad. Naast een grote variëteit aan artiesten komt er ook weer een aantal grote namen naar Reuring! Onder andere Snelle, Numidia, Bizzey, Bouke and the Elvis Matters Band en Dirk Scheele zijn te zien tijdens Reuring. Vrijdagavond vindt de aftrap plaats in het Leeghwaterpark met live muziek van verschillende bands.

Zaterdagmiddag staat het centrum van Purmerend bol van het straattheater. Verspreid over de binnenstad springen de Kangeroes in het rond, geeft ‘Cie One Shot’ een indrukwekkende show weg en schiet ‘MR Jones zijn Amazing Stuntpig’ door de lucht. Die middag is het Leeghwaterpark omgetoverd tot de Kidzmiddag, waar kinderen kunnen spelen, sporten en kijken naar shows van onder andere: Dirk Scheele, Anansi de spin en de Magische Kast. De zaterdag wordt vervolgens compleet gemaakt met de Tribute Night. Het publiek kan genieten van de sound van Elvis Presley, Stevie Wonder en Coldplay.

Tekst loopt door onder afbeelding


Bouke and the Elvis Matters Band staat op zaterdagavond in het Leeghwaterpark. (Foto: aangeleverd)

Op zondag vinden de theatrale fietstocht en kinderwandeling plaats. Kinderen kijken voor een klein bedrag van € 10,- hun ogen uit. Tijdens de theatrale kinderwandeling op zondagochtend 30 juni kunnen de kids namelijk op avontuur in het Beemster Arboretum waar ze op stokpaardjes kunnen rijden, mee kunnen doen aan het Kleurfeest, het verhaal volgen van de Donkey Tonk en met verbazing kijken naar de goochelaar ‘Vermakelaar’. Zowel de kinderen als ouders kopen een kaartje voor de wandeling.

Tekst loopt door onder afbeelding


Cie One Shot. (Foto: aangeleverd)

Tijdens de theatrale fietstocht zondagmiddag fiets je voor €19,50 met een groep in ongeveer drie uur van de binnenstad van Purmerend, naar de Westbeemster en weer terug via de Zuidoostbeemster. Op deze locaties kun je genieten van optredens van The Amsterdam Vocals, Said El Hasnaoui en Stephanie Louwrier.

In het Leeghwaterpark zijn zondagmiddag vele bekende artiesten te bewonderen zoals Bizzey, Snelle en Numidia. Ook bands als Strangeways, Eurydice en Hiigo zijn te zien in het park. Uiteraard is het Amfitheater weer omgebouwd tot Dance Arena.

In het Leeghwaterpark kun je heerlijk eten halen bij de vele foodtrucks, van frietjes, pizza, nasi, bami en hotdogs tot overheerlijke hamburgers.

Het complete programma vind je op: https://www.reuring.com/