JUP geeft jongeren zeggenschap en indloed - "P3 moet multifunctioneel jeugdcentrum worden"

Nieuws

PURMEREND - Onder de paraplu van de Lijst Van Damme is dezer dagen de jongerenafdeling JUP (Jongeren Uit Purmerend) opgericht. De partij zegt daarmee een daadwerkelijke en concrete stap te zetten om ook jonge Purmerenders zeggenschap en invloed te geven in hun eigen toekomst.
"Beslissingen die we nu nemen hebben ook gevolgen voor de jongeren van nu en hun kinderen in de toekomst. Wij vinden het van groot belang dat jongeren in de Lijst Van Damme dan ook meepraten en adviseren over hun eigen toekomst", aldus een statement.
Als eerste speerpunt wil JUP cultuur- en poppodium P3 omvormen naar een Multifunctioneel Jongerencentrum (MFJC). Een integrale plek waar jonge Purmerenders van 14 tot 28 jaar kunnen bewegen, spelen, leren en chillen. Allemaal onder één dak, centraal gelegen in de stad.
De partij is voornemens om te inventariseren of de plannen voldoen aan de wensen van de jongeren zelf. Om die reden staat op www.facebook.com/JongerenUitPurmerend een enquête. Deze is eveneens te vinden op http://goo.gl/pAB1Au of in het speerpuntenprogramma op de verkiezingswebsite http://www.verkiezingenpurmerend.nl
JUP hoopt dat veel jonge mensen de enquête invullen. De partij denkt dat de uitkomsten zeker van belang zullen zijn bij de toekomstige standpuntbepaling in de gemeenteraad als het over zaken gaat die voor jongeren belangrijk zijn.