‘Fiets Special met eenvoudige sportieve activiteit’

Nieuws
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Spurd heeft onder de naam Spurd Fiets Special een leuke fietstocht van ongeveer 18 kilometer richting Middelie/Edam uitgezet. Deze tocht is voor 60-plussers, waarbij ontmoeten en bewegen centraal staan. Vrijdag 22 maart vertrekken de (elektrische) fietsers onder begeleiding van gidsen van Spurd vanaf het parkeerterrein naast inloophuis inloophuis Wij|Allemaal aan de Burgemeester D. Kooimanweg. In verband met de organisatie is aanmelden noodzakelijk.

Het is belangrijk dat 60-plussers zo lang mogelijk veilig en met zelfvertrouwen blijven fietsen. Voor de fietstoer zijn de eigen (elektrische) fiets en zelfstandigheid nodig. Deze Spurd Fiets Special is de eerste dit jaar. Gezelligheid en (informatie over) het belang van bewegen staan voorop.

Qigong

Onderdeel van deze Special is bij ‘Bert beweegt je’ een kennismaking met Qigong, wat energietraining betekent. Qigong (in het verleden ook wel chi kung genoemd) helpt contact te krijgen met alle onderdelen van je lichaam, lenig te blijven en ook je weerstand op peil te houden.

Het verschil met westerse gymnastiekoefeningen is dat je met Qigong de energie die er in de aarde en de lucht is toelaat in je lichaam. Dit gebeurt door bepaalde houdingen aan te nemen en langzame bewegingen te maken. Beft Mentink doet met de belangstellenden eenvoudige oefeningen.

Aanmelden verplicht

Wie mee wil fietsen is verplicht zich vooraf aan te melden via het formulier in de agenda op de website van Spurd of info@spurd.nl of telefonisch maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 uur en 15.30 uur via 0299 418 100. Meefietsen kost voor de gidsen, koffie/thee en bezoek aan Bert beweegt je per persoon zes euro. Wie wil meedoen aan de gezellige fietstocht kan zich tot en met woensdag 20 maart aanmelden.

Wie zich heeft aangemeld ontmoet vrijdag 22 maart de andere deelnemers tussen 09.15 uur en 09.30 uur op het parkeerterrein bij Wij |Allemaal, Burgemeester D. Kooimanweg 11. De groep bestaat uit maximaal 25 zestigplussers. Betalen voor de fietstoer doet men voor vertrek, bij voorkeur per PIN (of eventueel gepast contant). De groep (elektrische) fietsers vertrekt 09.30 uur en is rond 12.30 uur terug op het parkeerterrein.