Kermisscharrel leidt tot briljanten huwelijk Klaas en Lies Waal

Nieuws
Klaas en Lies als stralend middelpunt. Met links burgemeester Ellen van Selm en de twee dochters. Tweede van rechts Lydia 3 en rechts Ineke.
Klaas en Lies als stralend middelpunt. Met links burgemeester Ellen van Selm en de twee dochters. Tweede van rechts Lydia 3 en rechts Ineke. (Foto: Han Giskes)

MIDDENBEEMSTER - Klaas Waal (85) en Lies Waal-Haller (84) zijn donderdag 11 april op de kop af 65 jaar getrouwd. Burgemeester Ellen van Selm bracht een felicitatiebezoek aan het briljanten paar.

Klaas (85 jaar) en Lies (84 jaar) leerden elkaar kennen op de kermis in Alkmaar. In een attractie raakte Lies aan de praat met Klaas. Naderhand bracht Klaas haar naar de bus en van het een kwam het ander. Inmiddels hebben ze twee dochters en een zoon, zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. 

In 1965 zijn ze in Middenbeemster komen wonen. Daarvoor woonden Klaas en Lies in Alkmaar. Klaas is al op zijn 14de begonnen als bakker en is dat altijd gebleven. Hij heeft onder andere gewerkt bij centrale bakkerij de Halm aan de Wagenweg in Purmerend.

Lies heeft altijd de zorg voor de kinderen op zich genomen. Ook runde zij het huishouden met grote precisie. Dat doet ze nog steeds, want ze houdt ervan als alles lekker schoon is. 

Klaas wandelde altijd veel, dagelijks wel 15 tot 20 kilometer. Lies maakte graag kaarten. 

Ze vieren het 65-jarig huwelijk met familie in een restaurant in Noordbeemster. Dat is met een grote groep, want Lies komt uit een gezin van 10 kinderen.