Jan en Tini Out, bekend van de vroegere verlichtingszaak, zijn 60 jaar getrouwd

Nieuws
Jan en Tini Out met locoburgemeester Mario Hegger.
Jan en Tini Out met locoburgemeester Mario Hegger. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Jan Out en Tini Out-Knaap, vooral bekend van de vroegere verlichtingszaak aan de Kaasmarkt, waren op 8 april jongstleden 60 jaar getrouwd. Namens het gemeentebestuur ging locoburgemeester Mario Hegger bij het echtpaar op bezoek. 

De eerste kennismaking tussen Jan (89) en Tini (82) was even onschuldig als bijzonder. Tini ging altijd op de fiets naar haar werk in Broek in Waterland. Jan reed destijds op de gaswagen. Jan toeterde elke dag naar Tini en zij zwaaide vrolijk terug. Pas later leerden zij elkaar pas echt goed kennen tijdens het uitgaan in het Heerenlogement aan de Gouw. Sindsdien vormen ze een koppel.

Kaasmarkt

Jan en Tini hebben een dochter en een zoon en zijn opa en oma van 2 kleinkinderen. In de loop der jaren kwamen er ook achterkleinkinderen. Samen woonden Jan en Tini ongeveer 40 jaar op de Kaasmarkt; in het pand waar in 1969 de familie een verlichtingszaak is begonnen. In 2008 verhuisden ze naar hun huidige adres.

Familiebedrijf

Tini heeft vroeger op de eierenveiling aan de Nieuwstraat gewerkt. Later is zij bij het familiebedrijf van Jan gaan werken. De ouders van Jan hadden sinds 1921 een bedrijf aan de Breedstraat. Daar werd van alles en nog wat verkocht, van fietsen en witgoed tot aan olie. 

Later zijn ze een verlichtingswinkel gestart op de Kaasmarkt en is de oude locatie verkocht. Zowel Jan als Tini hebben samen altijd hard gewerkt in het familiebedrijf. Voor hobby’s was nooit tijd. Eigenlijk beschouwden Jan en Tini hun werk als hobby.

Het huwelijksjubileum wordt tijdens een etentje met de kinderen gevierd.