Marika houdt mooie lente/Moederdag bonbons-actie voor KikA

Nieuws
Marika Pruis zet zich met de Martinez bonbonsactie in voor KiKa.
Marika Pruis zet zich met de Martinez bonbonsactie in voor KiKa. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Er is bijna geen goede doelenactie te bedenken of Marika Pruis heeft er een (groot) aandeel in. De actieve Marika is de afgelopen periode druk doende geweest met haar eigen Lente/Moederdag bonbons-actie ten bate van KiKa, de stichting die zich met alle mogelijke middelen inzet om te zorgen dat uiteindelijk geen kind meer overlijdt aan kanker. Momenteel ligt het overlevingspercentage op 81%. KiKa stelt zich ten doel om dit naar 100% te brengen. Marika Pruis heeft in de achterliggende weken alles op alles gezet om doosjes bonbons van Martinez Chocolatier te verkopen. En blijft dat doen tot en met 12 mei.

“Ik zet mij graag in voor meerdere lokale goede doelen in Purmerend. Naast rotary ben ik ook actief als vrijwilliger voor Fight Cancer Purmerend. Toen het dochtertje van mijn vriendin te horen kreeg dat ze kanker had besloot ik op persoonlijke titel om mij extra te gaan inzetten voor KiKa. Dankzij baanbrekend kankeronderzoek gaat het namelijk nu heel goed met haar en dat wens ik alle kinderen toe”, vertelt Marika over het waarom van de actie.

Mooie samenwerking

Via een kennis uit Purmerend kwam ze in contact met Martinez Chocolatier in Aalsmeer en Hoofddorp. “Met Redmond en Eliza, beiden ook ouders van twee jonge kinderen, hebben wij een mooie samenwerking opgezet voor KiKa.
Ik koop bonbons bij hen in voor inkoopprijs en alle  winst/marge gaat rechtstreeks naar KiKa. Veel mensen uit Purmerend en omgeving kennen Martinez en weten dat hun bonbons echt verrukkelijk zijn. Inmiddels hebben wij voor de KiKa actie ruim 1.200 doosjes bonbons verkocht en we gaan nog even door tot Moederdag, zondag 12 mei.”

Tekst gaat verder onder de foto


De bonbons worden prachtig, bijna ‘koninklijk’ ingepakt. Een lust om te geven en om te krijgen. (Foto: aangeleverd)

De kosten zijn slechts €12,50 voor 500 gram gemengde bonbons. Hiervan gaat ruim 1/3 naar KiKa. De bonbons zijn gluten- en alcoholvrij. Mensen kunnen de bonbons bestellen via het sturen van een WhatsApp aan Marika. Haar nummer is 06 22 69 97 10. Bij aflevering krijgen de mensen een tikkie of kunnen ze gepast contant betalen. Bij bestellingen vanaf 10 doosjes is het mogelijk om een factuur te krijgen.

Ook ophalen

Speciaal voor deze gelegenheid kunnen de doosjes bonbons op dinsdag 7 mei, tussen 10.00 en 17.00 uur, worden opgehaald op het kantoor van Nieuwsblad Purmerend/Rodi Media, Waterlandlaan 52 (eerste verdieping, boven Vluchtelingenwerk Nederland). Initiatiefnemer Marika Pruis is die dag zelf aanwezig.