Scholen Edam en Volendam waarschuwen voor wurgspelletjes

Nieuws
De Triade in Edam.
De Triade in Edam. (Foto: )

REGIO - De schoolleiding van het Don Bosco College in Volendam en De Triade in Edam hebben de ouders van leerlingen van beide scholen het afgelopen weekend een mail gestuurd, waarin ze melding maken van het feit dat er leerlingen zijn die heftige wurgspelletjes spelen. Op een van de filmpjes is te zien hoe een leerling wordt gewurgd en het bewustzijn verliest. Later komt de jongen wel weer bij. Om het tafereel heen staan leerlingen te filmen en te lachen. Ook het slachtoffer lijkt op het filmpje de humor er wel van in te zien. 

Filmpje gaat rond waarop is te zien hoe een leerling wordt gewurgd en later bijkomt

De scholen waarschuwen de ouders voor het gevaarlijke spelletje. In de mail staat: “Via diverse kanalen is ons ter ore gekomen dat leerlingen uit de onderbouw van onze school, wurgspelletjes spelen. Dit soort spelletjes gebeuren in groepssamenstelling, waarbij het ene kind de keel van het andere kind dichtknijpt met bewusteloosheid tot gevolg. Meerdere leerlingen zien dit gebeuren en vinden het spannend om zich in de groep, of naar hun ouders, uit te spreken over wat ze hebben gezien. Wij zijn hier als school ontzettend van geschrokken en kunnen ons voorstellen dat u hier ook van schrikt. Er is bekend dat dit soort spelletjes kunnen resulteren in hersenschade of overlijden. Daarom kiezen we ervoor u nu, in het weekend, op de hoogte te stellen van deze gebeurtenissen.”

De scholen melden dat ze met de betrokken leerlingen specifiek en met de klassen tijdens de mentorlessen in gesprek gaan. De ouders wordt geadviseerd om met hun zoon/dochter hierover in gesprek te gaan. “Niet alleen dat ze niet betrokken moeten raken bij dit soort spelletjes maar het ook niet moeten filmen. In 2017, 2018 en 2019 zijn er jongeren overleden aan deze zogenaamde choking challenge. Het is dus echt niet zonder gevaar”, waarschuwen de scholen.

https://nos.nl/artikel/2178294-jongen-dood-bij-wurgspel-ouders-waarschuwen-voor-choking-challenge