- 'Voorbereidingen Nieuwjaarsconcert in volle gang'

Nieuws

PURMEREND – Het begint een echte traditie te worden: het Nieuwjaarsconcert van Stedelijk Orkest Purmerend. Traditioneel in Weense stijl, wordt er ook dit jaar weer flink uitgepakt. In de komende edities van het Purmerends Nieuwsblad kunt u van alles lezen over de voorbereidingen die worden getroffen voor het concert dat 8 januari 2017 plaatsvindt.
Woordvoerder en tevens slagwerker Wouter van Waardt licht alvast een tipje van de sluier op over de invulling van het concert. "Het is een heuse jubileumeditie deze keer. Voor alweer de vijfde keer op rij staat het orkest in vol ornaat op het podium van de grote zaal van de Purmaryn. Dat betekent dat de dames in bijzondere Weense baljurken het podium betreden en de mannen in rokkostuum ten tonele verschijnen." Het genre van het concert? "Licht klassiek, dus polka’s en walsen, klanken zoals we die ook van Andre Rieu gewend zijn." Maar niet alleen het orkest zelf pakt uit qua stijl. "Ook zorgen we weer dat de aankleding van het theater geheel gepast is." Er hangt dus wederom een bijzonder mooie kroonluchter als groot decorstuk.

Verrassend

Het orkest wordt tijdens het Nieuwjaarsconcert bijgestaan door twee solistes, sopranen van De Nederlandse Opera waaronder de Purmerendse Jeanneke van Buul .Ook krijgt het orkest weer medewerking van een Purmerendse dansschool. Dit keer is dat dansschool Danla. "Deze dansgroep interpreteert de wals op een niet traditionele wijze waardoor het resultaat verrassend is!", aldus van Waardt. Overigens is dat niet het enige aspect dat verrassend is aan de show. "Er zijn diverse muzikale verrassingselementen opgenomen in ons concert, maar die willen we nog even bewaren tot een later stadium!", aldus van Waardt.
Stedelijk Orkest Purmerend, Nieuwjaarsconcert, 8 januari 2017, 14.30 uur. Entree: 19,50 euro. Kaarten zijn te reserveren aan de kassa van de Purmaryn of via de website: www.depurmaryn.nl.