John Slabbers trainer dames FC Purmerend

Sport
John Slabbers temidden van het technische duo Brian van Gils en Nel Persenaire.
John Slabbers temidden van het technische duo Brian van Gils en Nel Persenaire. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Bij FC Purmerend is na de overstap van Dennis Tevreden naar de herenselectie met John Slabbers de volgende interne doorontwikkeling van trainers een feit. 

“Wij zijn eigenlijk gelijk in gesprek gegaan met John. Zijn  ervaring bij verschillende senioren teams in het Zuiden, de eerdere job bij FC bij de MO19 en vooral de naam die vanuit de groep vaker werd genoemd, was een signaal om verder te praten. Hierbij wisten wij gelijk waar zijn wens ligt dat ook aansluit op de visie die wij hebben vanuit de vereniging. Prestatie betekent niet altijd dat je kampioen moet worden, de basis is met afspraken doordeweeks keihard trainen zodat die derde helft op zaterdag soms nog beter smaakt.” Aldus, Brian van Gils (Voetbal Zaken)

Slabbers begon in 1999 als trainer bij het Helmondse MULO. Na succesvolle periodes als heren hoofdtrainer bij HVV Helmond, ASV’33, Boekel Sport en Stiphout Vooruit kwam hij in 2017 terecht bij FC Purmerend waar hij met de MO19 kampioen wordt. 

“kijkende naar de kwaliteit en sfeer in de groep lijkt het me een mooie uitdaging om samen met de dames aan de slag te gaan en te kijken hoe we verder kunnen bouwen aan de ontwikkeling van het individu als van het team. Uiteraard ben ik zeer blij de FC Purmerend mij deze kans gegeven heeft en trots dat ik, samen met de dames aan deze mooie uitdaging mag beginnen”, reageert John Slabbers.

Van Gils vervolgt: “Purmerend moet trots zijn op de dames- en meisjesafdeling. Er komt veel talent aan, trainers ontwikkelen zich in de opleiding maar ook de huidige selectiegroep heeft veel kwaliteit. Er zit echt meer in dan de huidige derde klasse. Na een klein jaar ervaar ik ook dat het damesvoetbal een andere benadering en aanpak nodig heeft. Wij hebben de groep verteld dat er van alles mogelijk is qua wensen maar dat moet wel vanuit beiden kanten worden gedragen.”

Zaterdag 2 april speelt het vlaggenschip van de Dames thuis in de Weidevenne om 14.45 uuur de belangrijke wedstrijd tegen De Meer.