Vriendengroep van op jonge leeftijd overleden Pauline gaat Alpe d’Huez beklimmen

Nieuws
De vriendengroep van Pauline. V.l.n.r. Casper Padt, Mechteld Vaags-van Berkel, Lana Scholten, Daniëlle Mantel, Helen Bastiaans en Priscilla Scholten-van Heijningen.
De vriendengroep van Pauline. V.l.n.r. Casper Padt, Mechteld Vaags-van Berkel, Lana Scholten, Daniëlle Mantel, Helen Bastiaans en Priscilla Scholten-van Heijningen. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - We gaan samenwerken aan een wereld waarin je niet meer doodgaat aan kanker. Met die opdracht gaat de vriendengroep van de vorig jaar op 46-jarige leeftijd veel te vroeg overleden Pauline Holman-Van der Meulen op 6 juni aanstaande in twee groepen de fysieke en mentale strijd aan met de Alpe d’Huez. De vrienden gaan in het kader van Alpe d’HuZes wandelend naar de top van de bekende Franse berg. Voordat ze de ‘puist’ beklimmen hopen ze een totaalbedrag van zo’n 65.000 euro over te maken naar de rekening van de organisatie. 

Doel is zo’n 65.000 euro over te maken

Deze gebruikt het geld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Een groot deel van dit geld, 27.099 euro, kon afgelopen zaterdag al in het vooruitzicht worden gesteld. Met grote dank aan het Purmerendse bedrijf 9Miles Driving Events, specialist in het organiseren van autoritten in binnen- en buitenland met zogeheten high end (luxe en exclusieve) auto’s.

Geraakt door initiatief

Mark van Braam, eigenaar van 9Miles Events, was geraakt door het initiatief van de vriendengroep van Pauline Holman-Van der Meulen en stelde voor om een autorit met 40 high end auto’s te organiseren. Bij een dergelijke rit moeten de deelnemers zich bij wijze van spreken inkopen om deel uit te maken van de stoet. In dit geval ging de rit van Alkmaar naar Renswoude, maar vanwege het Purmerendse initiatief maakten de exclusieve auto’s een stop op het evenemententerrein aan de Purmerenderweg. Het geld dat de gezamenlijke bezitters van de auto’s betaalden, gevoegd bij een flink aantal donaties, zorgde voor het voorlopige bedrag van iets meer dan 27.000 euro.

Tekst loopt door onder afbeelding


De eindstand van de door Mark van Braam van 9Miles georganiseerde rit was maar liefst 27.099 euro. (Foto: aangeleverd)

Werk en ontspanning

9Miles is een High End Driving Event bedrijf dat is opgericht vanuit de visie dat ondernemen meer is dan alleen werk, maar dat werk zeker het grootste gedeelte van het ondernemen is. Wanneer het ondernemen gecombineerd wordt met bijvoorbeeld het heerlijk rijden over de mooiste wegen van Europa dan heb je al snel de ideale combinatie. Als je hard werkt, moet je af en toe ontspannen. Het motto van 9Miles is Life is short, enjoy it.

Plekje geven

Priscilla Scholten-Van Heijningen is een van de vriendinnen van Pauline Holman-Van der Meulen. Pauline overleed op 21 juni 2023 - een week voordat ze 47 jaar zou worden - aan de gevolgen van kanker. “Het zal je niet verbazen dat het overlijden van Pauline niet alleen voor de familie maar ook een grote schok in de vriendenkring teweeg bracht. We zaten op de dag van de crematie met een groep bij elkaar op de Koemarkt, om te proberen alles een plekje te geven. Al heel snel kwam het idee, na overleg met de dochter van Pauline, om samen iets te gaan doen. Om geld bijeen te brengen en er voor proberen te zorgen dat er in de toekomst minder mensen overlijden aan die kl*te ziekte. Van het een kwam het ander. We besloten de Alpe d’Huez te gaan beklimmen en ons aan te sluiten bij het unieke sportieve evenement Alpe d’HuZes. Via dat kanaal zijn we donatie-acties gestart”, vertelt Priscilla. 

Dankbaar

Ze gaat verder: “Op een gegeven moment kwam Mark van Braam van 9Miles Driving Events in de lucht. Hij stond vrijwel meteen klaar om een autorit te organiseren en de baten beschikbaar te stellen voor onze actie. Het werd allemaal steeds groter en mooier. En wie ons voor zaterdag had verteld dat zo’n autorit zoveel geld in het laatje zou brengen, had ik voor gek verklaard. We zijn Mark dan ook ongelooflijk dankbaar.”

Tekst loopt door onder afbeelding


Een deel van de auto’s die deelnamen aan de 9 Miles High End Driving Events. Alle 40 auto’s namen afgelopen zaterdag Purmerend mee in de route. (Foto: Han Giskes)

Pittige beproeving

Met de twee vriendengroepen wandelen de dochter van Pauline Holman-Van der Meulen, Efi, en de vader van Pauline, de 78-jarige Peter van der Meulen, op 6 juni met de vrienden mee naar de top van de Alpe d’Huez. Jurre, de echtgenoot van Pauline, staat aan de finish om de lopers te verwelkomen. De weg naar de top is 14,5 kilometer en telt 21 bochten. Het hoogteverschil tussen start en finish is 1100 meter met een gemiddelde stijging van 7,9%. “Het wordt een pittige beproeving, zowel fysiek als mentaal. Maar we hebben aan elkaar gezworen dat we hoe dan ook boven komen, wat er ook gebeurt”, aldus Priscilla Scholten-Van Heijningen.

Doneren?

De doneeracties van de vriendengroep loopt nog door tot en met september. Voor meer informatie kijk op https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TeamPlukdeDag of https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/Weeseenbeetjeliefvoorelkaar of https://alpe9miles.nl Hier kan men ook een donatie doen voor de vrienden van Pauline. 

JOHN BONTJE