Taekwondo Center Purmerend in de prijzen

Sport
V.l.n.r.: Léon Möhlmann, Daniël Pourriahi, Ho Yin Tang, Armin van der Helm, Hai-Dang Nguyen en Ching Yi Tang.
V.l.n.r.: Léon Möhlmann, Daniël Pourriahi, Ho Yin Tang, Armin van der Helm, Hai-Dang Nguyen en Ching Yi Tang. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND/ROSMALEN - Op zondag 2 oktober vonden in Rosmalen de Open Rosmalense Stijl Taekwondo Kampioenschappen plaats. Stijl is een typische jurysport, waarbij de deelnemers worden beoordeeld op dynamiek, vloeiendheid, krachtige uitvoering en technische perfectie van loopvormen, waarin de diverse taekwondo technieken moeten worden getoond. 

Vanuit heel Nederland en zelfs vanuit het buitenland waren deelnemers aangetreden, inclusief de Nederlandse top. Namens Taekwondo Center Purmerend (TCP) deden Ching Yi Tang, Daniël Pourriahi, Ho Yin Tang, Armin van der Helm, Hai-Dang Nguyen en Léon Möhlmann mee.  

Ching Yi en Léon kwamen uit in de zwaarste klasse: de A-klasse voor houders van zwarte band. Beiden zijn serieus bezig met hun wedstrijdcarrière in de stijldiscipline. Met name in Ching Yi’s klasse is er veel concurrentie. Regelmatig komt zij dezelfde tegenstandsters tegen, die op internationaal niveau meedraaien. Dat Ching Yi ook op dit niveau thuishoort, bleek wel: zij behaalde zilver. Léon behaalde brons in zijn klasse, ook heel verdienstelijk. 

Armin en Ho Yin deden voor de eerste keer mee met een toernooi als dit. Hoewel zij geen prijs behaalden, is het ervaren van de spanning en de rituelen van een toernooi een leerzame les en kunnen ook zij terugkijken op een geslaagde en gezellige dag. Immers, ondanks dat taekwondo een individuele sport is, gaat men als team naar een toernooi, hetgeen de saamhorigheid en team spirit ten goede komt.

Net als Léon, Ching Yi en Ho Yin, trainen Daniël en Hai-Dang eens per maand mee met de regio trainingen in Utrecht. Daniël heeft sowieso al wat wedstrijdervaring. Hij behaalde brons. Hai-Dang is een opkomend talent en pakte de tweede plaats in zijn categorie. 

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 0299-647735. Tevens heeft de vereniging een website: www.tcp-purmerend.nl