Gratis sporten in de zomer voor de jeugd

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

CASTRICUM/HEEMSKERK - Wie op de basisschool zit en in de zomervakantie wil meedoen aan de gratis sportieve activiteiten van Team Sportservice Kennemerland kan zich nu aanmelden.

Zowel in de eerste als laatste vakantieweek kunnen kinderen uit groep 1 t/m 8 die in de gemeente Castricum of Heemskerk wonen of hier naar school gaan meedoen aan onder andere lasergamen, sportinstuiven, apenkooi en mini Olympische Spelen. De gemeente Heemskerk en de gemeente Castricum vinden gezonde jeugd erg belangrijk. Zij stimuleren bewegen door onder andere de vakantieactiviteiten te financieren.

Wie mee wil doen aan de activiteiten kan zich inschrijven op de website www.noordhollandactief.nl. Hier is alle informatie te vinden, waaronder de aanvangstijden per groep. Vanwege de coronamaatregelen mogen ouders/verzorgers niet blijven kijken bij de activiteiten.


12 juli: Mini Olympische spelen voor groep 1 t/m 8 bij AVC Castricum. Verschillende Olympische atletiekonderdelen op een echte atletiekbaan. Wie wint de gouden medaille?

13 juli: Campinggames voor groep 3 t/m 5 op het Koekoeksveld in Limmen. Verschillende leuke spelletjes zoals o.a. schieten met de Nerfs, jeu de boules en frisbeegolf. Lasergamen en Nerfbattle voor groep 6 t/m 8 op het Koekoeksveld in Limmen. Twee gave activiteiten voor kinderen die van spanning en teamplay houden, georganiseerd door jongerenwerk van Conquista vanuit Stichting Welzijn en Team Sportservice.

14 juli: Apenkooi voor groep 3 t/m 8 in de Velst in Heemskerk. Een leuk en actief tikspel in de gymzaal die is omgebouwd tot apenkooi.

15 juli: Beach sporten voor groep 3 t/m 8 op de beachvelden van handbalvereniging DSS Heemkerk. Drie leuke sporten in het zand: beachhandbal met DSS, beachvolleybal en beachfrisbee.

19 aug: Sportinstuif voor groep 1 t/m 8 (ingedeeld op leeftijd) in gymzaal de Velst in Heemskerk. Verschillende activiteiten zoals touwzwaaien, schommelen, knotshockey, trampolinespringen, circustrucjes en veel meer.

20 aug: Rugby en Nerfbattle voor groep 3 t/m 8 op sportpark Wouterland in Castricum. Twee stoere activiteiten: een rugbyclinic van CasRC en het mikspel Nerfbattle.

Zomerboost en Fun in the sun

Naast de gebruikelijke vakantieactiviteiten is er deze zomer nog meer sportief aanbod, waaronder de Zomerboost. Lokale sportaanbieders organiseren activiteiten voor jong en oud, leden én niet leden. Van 2 tot 6 augustus kunnen kinderen van 2 tot 16 jaar meedoen aan Fun in the Sun in Heemskerk. Het Cultuurhuis, MET Heemskerk en Team Sportservice Kennemerland organiseren gezamenlijk diverse activiteiten. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan bootcamp, dans, sportmix en springen op het springkussen. Voor het complete aanbod en inschrijven ga je naar Noordhollandactief.nl.

Ook is het weer mogelijk om met het gezin een of meer sportieve speurtochten te spelen met de app Seppo.

De speurtochten zijn gratis en op een tijdstip naar keuze te doen. Er zijn in totaal 9 routes in de plaatsen Akersloot, Castricum, Heemskerk en Limmen. Voor inlogcodes en instructie: www.teamsportservice.nl/kennemerland.

Afbeelding
Afbeelding