Ferdy Druijf niet ontevreden met zijn late goal.
Ferdy Druijf niet ontevreden met zijn late goal. ((Foto: Rodi Media))

'Servische pers juichte net zo hard als het uitvak'

ALKMAAR - "Hoe ik AZ - FK Partizan omschrijf? Als een fles Champagne die je op het aller-, aller-, allerlaatste moment ontkurkt. Het was een krankzinnig avondje Europees voetbal." AZ-watcher Pieter Visscher beleefde een historisch voetbalavondje vanaf de perstribune in het stadion van Ado Den Haag.

"Volgens mij zaten er wel tachtig Servische journalisten op de perstribune. Een stukje neutraliteit is doorgaans gebruikelijk op deze plek in het stadion, maar daar was bij de collega's uit de Balkan weinig van te merken. Die gasten juichten net zo hard mee als de fans in het uitvak. De wedstrijd zelf was niet om aan-te-gluren. Zó slecht. En dan krijg je Ferdy Druijf die de wedstrijd volledig op z'n kop zet. Een cultheld. Nu al! Hij deed het in Antwerpen ook hè! Of ik me toen inhield op de perstribune? Mwah, haha. Ik ging he-le-maal los. Dan ga je vervolgens vol adrenaline naar Alkmaar. Om tot rust te komen nog een klein biertje gedronken op de Platte Stenenbrug. Zo gaat dat."

Pieter zit 12 december ook op de perstribune als de Alkmaar Zaanstreek het opneemt tegen de Red Devils in Manchester. "Daar verwacht ik weinig van hoor; een stukje zomeravondvoetbal. AZ speelt drie dagen later tegen Ajax en reken maar dat Manchester met een veredeld jeugdelftal aantreedt."

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en maak kans op leuke prijzen! Deze worden bekendgemaakt in de nieuwsbrief. Daarnaast ontvang je natuurlijk elke week het belangrijkste nieuws!

* verplicht veld

 

Meer berichten