Toptennis bij TC Alkmaar

Algemeen
Toptennis in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)
Toptennis in Alkmaar. (Foto: aangeleverd)

ALKMAAR - Tennis op topniveau in Alkmaar. Met onder meer de kersverse Nederlands kampioen Gijs Brouwer uit Venhuizen - zijn opponent in de finale -Jesper de Jong is de absolute top vertegenwoordigd op het ITF Tennistoernooi dat van maandag 24 augustus tot en met zondag 30 augustus in Alkmaar plaatsvindt.

Even leek het erop dat het internationale ITF toernooi dit jaar in Alkmaar vanwege corona niet door zou kunnen gaan, maar het toernooi ($15.000 prijzengeld) is door de ITF alsnog op de agenda gezet.

Jonge spelers

Een ITF toernooi (voorheen bekend als het Future-toernooi) is vooral bedoeld voor jonge spelers en speelsters, die een poging doen om hoger op de internationale ranglijst te komen en op die manier hun ultieme doel te bereiken; deelname aan de grote bekende toernooien. Om in deze tijd een groot toernooi te organiseren, betekent wel dat de organisatie extra maatregelen moet nemen. Eén van deze maatregelen is dat er maximaal 250 toeschouwers op het park aanwezig mogen zijn.

Club van 100

Verder is er een ‘ Club van 100’ in het leven geroepen om het financiële plaatje rond te krijgen. Op de vrijdag voorafgaand aan het toernooi is er een bbq voor deze club waar ook oud-tennisser en tegenwoordig technisch directeur bij de KNLTB aanwezig zal zijn, om het belang van de ITF toernooi in Nederland toe te lichten. Maar er zijn ook zeker voordelen te noemen omdat dit één van de eerste proftoernooien is die er dit seizoen worden gespeeld. Dat betekent dat er nu al sprake is van een enorm aantal inschrijvingen.

Leo Borg

Naast Gijs Brouwer uit Venhuizen is Jesper de Jong (Hoofddorper met Alkmaars bloed) ook van de partij. Hij baarde verleden week tijdens het NK in Amstelveen opzien, door eerste Robin Haase te verslaan, om vervolgens titelverdediger Van Rijthoven uit het toernooi te slaan. Verder is Leo Borg een zeer opvallende naam, de zoon van de 5-voudig Wimbledon kampioen Bjorn Borg. Bij de dames is er sprake van een leger van aanstormende talenten. De pas 17-jarige Bente Spee, 2e op het NK tennis, geldt als één van de grootste talenten van Nederland en is in Alkmaar van de partij. Maar heel veel ogen zullen op tennispark De Bosmolen gericht zijn op Victoria Jiménez Kasintseva uit Andorra. De bijna 15-jarige speelster uit Andorra staat momenteel 1e op de wereldranglijst voor junioren. Zij won onder meer als jongste speelster, de meisjesfinale van de Autralian Open. In deze finale speelde zij tegen Weronika Baszak uit Polen. Ook dit talent neemt, zoals het er nu uitziet, deel aan het komende ITF toernooi in Alkmaar.

De definitieve deelnemerslijst wordt 8 augustus bekendgemaakt.