The Kitchenary Lab: thuis lekkere en snelle gerechten klaarmaken

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

Iedereen kent het: na een lange dag moet je nog bedenken wat je vanavond gaat eten. Maar dat niet alleen; je moet ook nog eens boodschappen doen en een maaltijd in elkaar flansen. Daar gaat mijn doel om deze week gezonder te eten..  De komst van het nieuwe blog The Kitchenary Lab moet hier verandering in brengen. Lekker en gezond eten hoeft helemaal niet moeilijk en tijdrovend te zijn - is het motto achter het nieuwe blog van Laura, Thomas en Tim.

Een gezonde snelle hap.. bestaat het?

Bij een snelle hap denk je waarschijnlijk al snel aan iets ongezonds. Dat je een gezonde snelle hap niet uit de muur van een Febo keten trekt, is duidelijk. Met een beetje creativiteit en planning is het zeker mogelijk om binnen 20 minuten een snelle hap te maken. Maar HOE dan?

Laura is de foodie van de drie vrienden die samen The Kitchenary Lab startte. Volgens haar draait het allemaal om hoe je de koelkast bevoorraad. Ingrediënten die een snelle en gezonde hap mogelijk maken?

Tacos of tortillas Huisgemaakte curry pasteHummus of andere dipsauzenDiepvriesgroenten of een zak met voorgesneden groentenNoedels en rijst

Benieuwd hoe Laura snel een gerecht klaarmaakt na een drukke dag? Met de bovenstaande ingrediënten kom je een heel eind. Het probleem is vaak dat je geen inspiratie of idee hebt wat je kunt klaarmaken. Heb je wat tacos in de koelkast of diepvries dan heb je binnen 20 minuten een maaltijd met fijngesneden kool en tomaat, rundvlees of kip én een geprakte avocado met zout en peper. Simpel, maar wel erg lekker!

Meer tips nodig voor lekker en gezond eten? Bezoek het blog van The Kitchenary Lab: https://thekitchenarylab.com/nl/blog/

Een beetje planning is noodzakelijk

Je komt er niet omheen: je zult nog steeds moeten nadenken wat je gaat eten en vooruit plannen is een must. Maar als je bijvoorbeeld op zondag een aantal huisgemaakte ingrediënten klaarmaakt zoals hummus of een pesto dan kun je hier de rest van de week van genieten. Ook kan het slim zijn om ‘s morgens wat vroeger op te staan om eerst boodschappen te doen.

Keukenapparatuur dat niet mag ontbreken

Het juiste keukenapparatuur halen maakt het koken absoluut een stuk eenvoudiger. Dit betekent niet dat je direct een dure airfryer moet kopen om gezonder te kunnen koken. De meeste keukenapparaten zijn vooral handig en versnellen het proces. Als Laura één apparaat moet noemen die onmisbaar is dan is het de blender of een keukenmachine. Een tomatensausje of falafel maken gaat nou eenmaal niet zo makkelijk met een vijzel en stamper.

Een ander apparaat die ze sterk aanraadt is een slowcooker. Die kost maar een paar tientjes. Maar bij thuiskomst staat er wel een lekkere en gezonde maaltijd op je te wachten. De keerzijde van een slowcooker is dat je ruim vooruit moet plannen, aangezien je s’ morgens alle ingrediënten erin gooit. 

Tot slot

Houd de website van The Kitchenary Lab in de gaten voor de lekkerste recepten, inspiratie en tips hoe je thuis nog lekkerdere en gezondere gerechten kunt klaarmaken.

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)