`Vernieuwer die aanzet tot denken` - Martijn Engelbregt wint Victoriefonds Cultuurprijs Visuele Kunst

  Nieuws
Vlnr. Winnaar Martijn Engelbregt en genomineerden Catinka Kersten en Gerben Hermanus. (Foto: Erna Faust)
Vlnr. Winnaar Martijn Engelbregt en genomineerden Catinka Kersten en Gerben Hermanus. (Foto: Erna Faust) (rodi.nl)

ALKMAAR - "Martijn Engelbregt neemt een aparte plaats in in de kunstwereld. Hij gebruikt geen bestaande beelden of vormen, hij vindt ze uit. En alle registers gaan open. Hij is een trendsetter, een vernieuwer, die buiten de wetmatigheden van de beeldende kunst opereert en aanzet tot denken", aldus juryvoorzitter Hetty Hafkamp.
De in Bergen woonachtige Engelbregt ontving de Victoriefonds Cultuurprijs in de categorie Visuele Kunsten - 2.500 euro - tijdens een feestelijke en drukbezochte bijeenkomst in Stedelijk Museum Alkmaar. Kunstenaars Gerben Hermanus en Catinka Kersten maakten ook kans op de prijs. Het werk van de drie kunstenaars is nog tot en met 11 november te bewonderen in het museum.

Letteren en Podiumkunsten

Zondag 14 oktober is de bekendmaking en uitreiking van de Cultuurprijs Letteren in de Ruïnekerk in Bergen. Genomineerden in deze categorie zijn Gerda Blees, Barry Smit en Saskia Stehouwer. Ozan Aydogan ontvangt die middag de Rabobank Jong Talentprijs. Tot slot vindt zondag 11 november de uitreiking van de cultuurprijs Podiumkunsten plaats in Taqa Theater De Vest. De genomineerden - Han Bennink, Mike Fentross en Paul de Munnik - treden dan ook op. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de uitreikingen. De toegang is gratis, aanmelding verplicht via www.victoriefondscultuurprijs.nl.

Meer berichten