'Settle for More' in De Vest

ALKMAAR - NDT 2, één van de grootste dansgezelschappen in Nederland, komt op zaterdag 1 juni met het nieuwste programma 'Settle for More' naar Theater De Vest. De avondvullende voorstelling bevat vier werken, waaronder twee wereldpremières van Brian Arias en Felix Landerer en twee meesterwerken van Marco Goecke en Hans van Manen.

'Settle for More' toont een overdaad aan krachtige stukken en choreografen die, ongeacht het moment in hun carrière of ervaring, laten zien dat baanbrekend werk in elk stadium kan worden gemaakt. Zowel Brian Arias als Felix Landerer, jonge dansers en opmerkelijke choreografen, creëren hun allereerste werk voor de reguliere programmering van NDT 2. Het publiek beleeft van beide choreografen op 1 juni een wereldpremière. In Midnight Raga verwijst Marco Goecke met diep middernachtsblauw naar klassieke, Indiase muziek. In tegenstelling tot eerdere choreografieën vormde namelijk muziek, composities van Ravi Shankar, het uitgangspunt. Goecke werd aangesproken door de mystieke en zogenaamde 'freaky' klanken. Bijzonder is dat hij die muziek gebruikt zonder toevlucht te nemen tot Indiase danselementen.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Toegangskaarten reserveren via www.taqatheaterdevest.nl en via de kassa, tel 072- 5489999. 

Meer berichten