Burgemeester Piet Bruinooge onthaalt de deelnemers op het Waagplein.
Burgemeester Piet Bruinooge onthaalt de deelnemers op het Waagplein. ((Foto: aangeleverd))

Duizenden wandelaars van start

ALKMAAR - Maar liefst zesduizend wandelaars doen woensdag 19 juni mee aan de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Met dertig procent is de meest populaire afstand ook dit jaar weer de 25 km, op de voet gevolgd door de 15 en 20 km. Met zeventig procent zijn de vrouwen nog steeds in de meerderheid met een gemiddelde leeftijd van 59 jaar. De 40 km telt een kleine 500 wandelaars en de 8,5 km 550.

Dat de Plus Wandel4daagse Alkmaar niet alleen binnen landsgrenzen op de kaart staat, maar ook wandelaars daarbuiten naar Alkmaar trekt, ziet de organisatie ook dit jaar terug. Alle twaalf de provincies zijn vertegenwoordigd, maar ook wandelaars uit India, Groot-Brittannië en België staan aan de start. In totaal staan er tien verschillende nationaliteiten aan de start, een record. Vorig jaar werd de groepsinschrijving voor wandelverenigingen en bedrijven voor het eerst opengesteld, direct stonden er 19 groepen aan de start. De groepsinschrijving is tijdens de 13e editie bijna verdubbeld: maar liefst 35 groepen staan ingeschreven. Naast vriendengroepen valt het ook op hoeveel bedrijven zich hebben ingeschreven.

Jubilarissen

De organisatie is trots dit jaar 218 wandelaars voor de vijfde keer te verwelkomen en 163 wandelaars die voor de 10e keer van start gaan in Alkmaar. Daarnaast zijn er maar liefst 220 wandelaars die geen editie hebben overgeslagen en dit jaar voor de 13e keer meedoen.

Muzikaal onthaal

Na vier óf twee dagen wandelen start vervolgens op zaterdag 22 juni vanaf het Ritsevoort in Alkmaar om 11.30 uur de feestelijke intocht met muziek.

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Alkmaar!


Wekelijks op de hoogte van Alkmaar nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

 

Meer berichten