Bij Repair Café wordt kapotte broodrooster gerepareerd.
Bij Repair Café wordt kapotte broodrooster gerepareerd. ((Foto: Pexels.com))

Julianadorp start eigen Repair Café

JULIANADORP - Wat te doen met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! in Het Zwanenest wordt woensdag 2 oktober het allereerste Repair Café van Julianadorp georganiseerd.

In het gebouw van de Evangelische gemeente Julianadorp (het Zwanenest) Middelzand 3502, draait het woensdag 2 oktober allemaal om repareren. Tussen 09.30 en 12.00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Afvalberg

Door repareren te promoten, wordt bijgedragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen", aldus een vrijwilliger.

Contact

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. en te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt." Repair Café Julianadorp wil na 2 oktober september op regelmatige basis een Repair Café organiseren en wel één keer in de veertien dagen in de even weken. Meer informatie is te verkrijgen bij H.J. Post (Evangelische gemeente Julianadorp , tel. 06-83452987.

Meer berichten