Lintjesregen 2021 Drechterland

Algemeen
Lintjes vandaag voor Afra Dekker-Botman (Venhuizen), Patrick) de Boer (Westwoud), Riet Boon-van der Jagt (Hoogkarspel) en Willy Roozendaal-Degeling (Hoogkarspel).
Lintjes vandaag voor Afra Dekker-Botman (Venhuizen), Patrick) de Boer (Westwoud), Riet Boon-van der Jagt (Hoogkarspel) en Willy Roozendaal-Degeling (Hoogkarspel). (Foto: archief)

DRECHTERLAND - Burgemeester Michiel Pijl reikte maandag 26 april persoonlijk koninklijke onderscheidingen uit aan Afra Dekker-Botman (Venhuizen), Patrick de Boer (Westwoud), Riet Boon-van der Jagt (Hoogkarspel) en Willy Roozendaal-Degeling (Hoogkarspel).

De vier genoemden worden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Afra Dekker-Botman ontving de onderscheiding vanwege haar vrijwillierswerk voor drie koren, te weten het Driebankoor Venhuizen, het Lucaskoor van de parochie St Lucaskerk in Venhuizen en het koor Wijdeklanken. Patrick de Boer kreeg de onderscheiding uitgereikt vanwege zijn verdiensten voor de Ouwedekker kermis in Westwoud, voetbalvereniging Woudia en stichting Jeugdwerk Westwoud en het initiatief tot de nieuwe stichting Huttendorp in Westwoud, Huttenwoud.

Lid in de Orde van Oranje Nassau Drechterland

Riet Boon-van der Jagt ontving haar onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk voor Parlan Jeugdhulp, het Rode Kruis en basisschool Het Kerspel en haar werkzaamheden als mantelzorger. Ook Willy Roozendaal-Degeling ontving haar lintje mede vanwege haar werkzaamheden als mantelzorger, maar ook door haar vrijwiligerswerk bij voetbalvereniging SC Spirit in Hoogkarspel en als collectant voor KWF.

Eddy Neter

Eddy Neter (Schellinkhout) ontvangt zijn onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje Nassau, bij de gemeente Amstelveen. Tegelijk met vier andere medebestuursleden van Stichting Verbond Belangenbehartiging Vervolgingsslachtoffers wordt deze uitgereikt door de burgemeester van de gemeente Amstelveen.

Gerrit Klaver

Gerrit Klaver is na het besluit voor een koninklijke onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, en voor de uitreiking, overleden op 7 februari 2021. Zijn weduwe, mevrouw Klaver-Koolhaas, heeft de oorkonde op 23 februari 2021 in ontvangst genomen. Een lintje blijft eigendom van de staat en moet weer worden ingeleverd bij de staat na overlijden. Daarom werd niet het lintje, maar alleen de oorkonde uitgereikt.