(Foto: aangeleverd)

Fancy Fair Jozefschool voor Afrika en speeltoestellen

VENHUIZEN - Op de Jozefschool in Venhuizen is het Wereldproject Afrika gestart met het thema 'Gezond naar school'. In dit schoolproject wil de school de kinderen laten zien en ervaren dat beweging, gezonde voeding en het krijgen van goed onderwijs overal belangrijk zijn. Als projectopening werd er met alle leerlingen van de Jozefschool op het schoolplein de Afrikaanse dans Jambo opgevoerd.

Het project wordt voor en door leerlingen, ouders en het schoolteam georganiseerd en afgesloten met een grootse fancy fair op donderdag 21 maart. De activiteiten zijn: een tentoonstelling rond het thema, workshops, minikermis, vrijmarkt, theetuin, open podium, wereldwinkel en verloting. Een deel van de opbrengst van de fancy fair gaat naar twee organisaties. Project Bwanga (Kongo) zet zich in voor de ontwikkeling van mobiele gezondheidscentra. De organisatie The Style Foundation (Kenia) richt zich vooral op het onderwijs. Het andere deel van de opbrengst gaat naar de speeltoestellen op het plein van de Jozefschool. Er wordt gestreefd naar een geheel nieuwe inrichting van het schoolplein. Ook de kinderen hebben hun wensen kenbaar kunnen maken.
De fancy fair heeft een vrije inloop van 18.30 tot 21.30 uur. Het adres van de school is Lucasstraat 2 in Venhuizen. Meer informatie: www.bsjozefschool.nl.
 

Meer berichten