VIDEO

Mishandeling verslaggever rellen Schalkwijk: politie zoekt gouden tips

112-nieuws
Wie herkent deze verdachte?
Wie herkent deze verdachte? (Foto: Opsporing Verzocht)

HAARLEM - De politie zoekt nog altijd naar meer informatie over de relschoppers die op 25 januari een verslaggever van het Haarlems Nieuwsblad mishandelden. Naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond zijn nog geen gouden tips binnengekomen.

Persfotograaf Laurens Bosch werd tijdens de rellen van 25 januari van achteren bekogeld met een steen, waarna hij op de grond viel en even zijn bewustzijn verloor. ‘Ik liep rustig weg in de hoop de confrontatie te kunnen vermijden, maar toen begonnen ze met stenen te gooien.’

Journalist rellen Haarlem bekogeld: verdachte in beeld

Een van de verdachten van de mishandeling van de verslaggever is dankzij een filmende omstander goed in beeld gekomen. Of hij degene was die de steen richting Bosch gooide, is niet duidelijk. Wel wil de politie weten wie hij is. Dat geldt ook voor de identiteit van de andere relschoppers van het groepje. Tips en beelden in deze zaak (met name m.b.t. rellen rondom de Belgiëlaan en de Laan van Angers) kunnen gedeeld worden via dit formulier.

Rellen Haarlem: oproep politie

De ongeregeldheden ontstonden landelijk na invoering van de avondklok. Ook in Haarlem liep het uit de hand, met Schalkwijk als epicentrum van de rellen. De politie roept getuigen op zich te melden via de gratis Politie Opsporingstiplijn (0800 - 6070) of via Meld Misdaad Anoniem (ook gratis): 0800 - 7000.