Judo Yushi Jeugdtoernooi terug van weggeweest

Sport
Het Judo Yushi Jeugdtoernooi in volle gang.
Het Judo Yushi Jeugdtoernooi in volle gang. (Foto: Aangeleverd)

NIEUW-VENNEP - Het Judo Yushi Jeugdtoernooi is terug van weggeweest. Na een aantal jaren is het toernooi terug op de kalender. En dat werd zondag 24 november met veel enthousiasme ontvangen.

'History Returns' was de slogan van het twaalfde Judo Yushi Jeugdtoernooi, waarop de nieuwe generatie talenten zich met elkaar kon meten.

Na de eerste tien edities groeide het toernooi uit zijn jasje; door de vele deelnemers werd de hoofdlocatie van Judo Yushi uiteindelijk te klein voor het toernooi. Daardoor ontstond het Topjudotoernooi Haarlemmermeer, dat door veel Judo Yushi vrijwilligers uitgroeide tot een groot internationaal toernooi en JBN kwalificatiemoment. Eveneens na 10 jaar liep het Topjudotoernooi Haarlemmermeer tegen de grenzen aan van wat de club kon bemensen en organiseren.

Na een jaar zonder toernooi is het Judo Yushi Jeugdtoernooi terug op de kalender en meteen was er veel enthousiasme met deelnemers uit Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht en zelfs uit Groningen. De medailles werden uitgereikt door de judoka's die nu nationaal en internationaal presteren, maar die ook ooit op het Jeugdtoernooi begonnen, namelijk Nederlandse kampioenen Jelle van der Werff en Maira Medema en NK prijswinnaars Loek van der Veld en Estrella Otte.

Succesvol

Judo Yushi behaalde als thuisclub uiteindelijk de meeste prijzen en won het clubklassement.

Eerste plaatsen waren er voor: Mikai Leeflang, Diego Panday, Mike de Rooij, Xuxa Blom, Twan van Vliet, Renz Beelen, Maira Medema en Lucas Beelen.

Tweede werden Jari Hendriks, Koen Stuurwold, Katara Dekker, Thomas Vermeer en Teun Zwetsloot.

Een derde plaats werd behaald door Tristan van Koolwijk, Renzo Piroli, Aurora Dekker, Valentino Meulenhoff, Feray Wissink, Noa Stevenhaagen, Sam Leibbrand, Thijs Bakker, Bima Verbrugge en Daniël Vermeer.