E-skaten rond de Toolenburgerplas.
E-skaten rond de Toolenburgerplas. (Foto: Danny de Casembroot)

Ontdek het unieke Hoofddorp

  Uit

door onze verslaggever

HOOFDDORP - Ga op zondag 29 september van 's morgens vroeg tot 's avonds laat op ontdekkingstocht door Hoofddorp. Diverse locaties en organisaties laten zich van hun meest verrassende kant zien en organiseren unieke activiteiten. Alle locaties liggen dichtbij elkaar, dus kom vooral op de fiets.

Trouwen voor een dag of kijkje achter de bowlingbaan

Er is een heel scala aan leuke activiteiten om op deze dag te doen. Start bijvoorbeeld met yoga, bak je eigen pizza, breng een bezoekje aan een van de exposities en sluit af met een QR-Speurtocht. Of bezoek het ziekenhuis om te ervaren hoe het is om dokter te zijn, krijg een rondleiding in Het Cultuurgebouw, ontdek de geheimen van een bowlingbaan en eindig met een rit in een echte oldtimer. En er is nog veel meer. Plan je programma en laat je verrassen door alles wat Hoofddorp te bieden heeft.

Nieuwsblad Haarlemmermeer belicht een aantal plekken die op de laatste zondag van deze maand zeker een bezoek waard zijn.

De Toolenburgerplas wordt omgeven door strandjes en ligweiden. Op een aantal plaatsen langs de oever kunnen watersporten worden beoefend. Zowel de natuurliefhebber als de surfer en de zwemmer kunnen hier genieten. Een eiland scheidt de surfers van de zwemmers. De kwaliteit van het zwemwater is goed. Het is ook mogelijk om in dit gebied te skaten. Jordan van Gelder is in de 20 en nog vaak te vinden bij het skaten. Van Gelder: ''Het skaten is in het begin best zwaar. Als je echter de juiste techniek ontdekt hebt, is het volop genieten. En je staat er versteld van hoe goed de sfeer onderling is tussen de sporters.''

Achter de bowlingschermen

Claus Bowling in Hoofddorp is met twintig bowlingbanen een van de grootste bowlingcentra van Nederland. De diner en sportsbar in 50's-style maakt het bowlingcentrum compleet. Voor een avondje uit met vrienden, een uurtje bowlen met het gezin en een kinderfeestje. Maar ook voor sportbowlers heeft Claus Hoofddorp alle faciliteiten die nodig zijn om de sport op de juiste manier te beoefenen. Er worden ook regelmatig regionale of landelijke bowlingwedstrijden georganiseerd. Tijdens Ontdek Hoofddorp biedt Claus Bowling de eenmalige en unieke kans om een kijkje achter de bowlingbaan te nemen.

Jeffrey van der Woude uit Nieuw-Vennep is er zeker bij zijn. ''Ik kom al vanaf mijn kinderjaren hier en het blijft leuk. Iedereen weet deze unieke plek te vinden. Vroeger stond het een beetje afgelegen, nu is alles volgebouwd. Dat is even wennen als je er een tijd niet bent geweest. Echter, als je de sfeer binnen meemaakt, weet je dat alles nog steeds ouderwets gezellig is.'' Tussen 12.00 en 14.30 uur (iedere 15 minuten) worden doorlopend (op basis van beschikbaarheid) kijkjes achter de bowlingbanen gegeven. Aanmelden voor deze activiteit is niet nodig.

Trouwen

Zondag 29 september wordt de trouwzaal omgetoverd tot het 'Huis van de Liefde'. Trouw met je geliefde, vader, moeder of collega. Alles kan. De ringen en bruidsjurken liggen klaar. Nu alleen nog een 'Ja, ik wil!'. Verwacht deze zondag echte bruidsjurken, sluiers, hoge hoeden, een persoonlijke speech en natuurlijk trouwringen. Het is maar voor één dag, dus als een morgen later de zon weer opkomt, is het 'huwelijk' alweer ten einde. Alles is dus al geregeld. Trouwen kan met wie je maar wilt. Van 12.00 tot 17.00 uur wordt doorlopend getrouwd. Tijdens het wachten, kunnen de wachtenden genieten van de speeches van andere stellen. Anneloes Montijn uit Hoofddorp gaat er met haar vrouw naar toe: ''Wij zijn nu enkele jaren gehuwd en waarom mogen we dat niet nog een keer doen? Het Huis van de Liefde is een prachtig initiatief dat mensen bij elkaar brengt. En dat hebben we in deze tijd zeer nodig.''

Aanmelden via https://trouwenvooreendag.eventbrite.nl.

Het volledige programma staat op:

www.haarlemmermeer.nl/ontdekHoofddorp

Meer berichten