Reigers houdt koppositie overtuigend vast

Hockey.
Hockey. (Foto: Pixabay)

HOOFDDORP - De hockeymannen van De Reigers blijven overtuigend koploper in de eerste klasse. Overbos werd zondag 7 april met 3-1 verslagen en de voorsprong op concurrent Bennebroek blijft vijf punten, met nog zes duels te gaan.

Coach Wiegert de Regt zag tot zijn grote tevredenheid dat zijn team vanaf de eerste minuut de wedstrijd controleerde. Door Maarten Dekker werd de score geopend. Daarna kwamen er nog verschillende kansen in de eerste helft. Mark Weber kon via een strafcorner nog voor de pauze de volgende treffer scoren.

In de tweede helft bleef het een aantrekkelijk duel. Weber kon het duel definitief beslissen. De tegenstander wist daarna nog wel te scoren, maar verder kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. Het duel werd rustig uitgespeeld.

De Reigers is er nog lang niet, maar komt iedere week dichterbij het kampioenschap én promotie naar de Overgangsklasse. En zo hoog heeft het herenteam van de Hoofddorpse hockeyclub nog nooit gespeeld.