D66 presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen

Nieuws
D66 presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen
D66 presenteert kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen rodi.nl

HOOFDDORP – Afgelopen week is de kandidatenlijst van D66-Haarlemmermeer voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november bekend geworden. Volgens D66-fractievoorzitter Joost Koomen staan deze bevlogen en talentvolle mensen klaar om met elkaar een krachtig team te vormen om de gemeente Haarlemmermeer nog beter en mooier te maken.
De top 6 bestaat uit ervaren kandidaten en nieuw talent, bevat vijftig procent vrouwen en is een goede afspiegeling van Haarlemmermeer. Kandidaten komen zowel uit de grote kernen Hoofddorp en Nieuw-Vennep als de kleinere kernen én fusiegemeentes Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De top 6 kandidatenlijst van D66 Haarlemmermeer is:
Op nummer één staat lijsttrekker en aanvoerder van het D66-team Joost Koomen. D66-fractievoorzitter Koomen komt uit de kleine kern Beinsdorp en is werkzaam bij de Rijksoverheid op het terrein van integriteit. Joost vindt een betrouwbare overheid die inwoners betrekt en serieus neemt belangrijk om hier samen fijn te kunnen wonen, werken en recreëren.
Op nummer twee van de kandidatenlijst staat Gerdien Knikker. Zij woont met haar gezin in de Hoofddorpse wijk Floriande. Gerdien is al een tijdje fractiemedewerker bij D66 en werkt als enthousiaste freelancer binnen het onderwijs aan internationalisering en community schools. Ze vindt het heel belangrijk dat onze kinderen goed onderwijs kunnen volgen en zet zich in voor de verbindende rol van scholen in onze gemeente.
John Jhinnoe staat op de derde plek van de lijst. John doet als raadslid al een raadsperiode mee en brengt die ervaring dus mee. Hij komt uit de wijk Overbos in Hoofddorp en werkt bij een adviesbureau voor de publieke sector. Hij heeft veel ervaring in het sociaal domein en organiseert daarnaast veel zaken voor jongeren. John vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in onze gemeente.
Op de vierde plek staat Charlotte van der Meij. Zij komt uit Nieuw-Vennep en werkt bij de sociale dienst als jurist. Daarnaast is zij vele jaren actief geweest in de medezeggenschapsraad op school en bij verschillende sportverenigingen. Nu gaat de meeste aandacht uit naar de lokale politiek waar zij zich vol enthousiasme op richt. De zeilersuitdrukking “Loeven in de vlaag” is haar levensmotto.
Nummer vijf van de kandidatenlijst is Sicco Jan Bier. Hij is de financiële man van D66 en heeft een baan als business controller. Hij woont in Halfweg en is nu raadslid in onze fusiegemeente Haarlemmerliede-Spaarnwoude. Hij vindt het belangrijk dat alle 29 kleine kernen zich straks goed vertegenwoordigd voelen in onze nieuwe gemeente Haarlemmermeer.
Op de zesde plek staat Valérie Benjamins. Zij is afgestudeerd econoom en werkt in het bedrijfsleven als relatiemanager vastgoed. Ze woont met haar gezin in Spaarndam. Een warme en hechte dorpskern en een gezellige en saamhorige leefomgeving die zij al onze inwoners gunt. Ze gaat verder voor hechte buurten, groene wijken, duurzame gebouwen en blijvende aandacht voor Schiphol.

Procedure en lijstadviescommissie
Een adviescommissie bestaande uit een vijftal personen met ook een tweetal externe leden uit buurgemeenten heeft zich verdiept in alle kandidaten. Zo moesten de kandidaten naast een motivatiebrief en selectiegesprek onder andere een fictief raadsvoorstel in korte tijd doornemen en daarna hun standpunt presenteren en debatteren met de commissie. De commissie heeft op zorgvuldige wijze en na een strenge selectie, een advieslijst opgesteld. De leden van D66 Haarlemmermeer hebben daarna via E-voting (stemmen via internet) de definitieve volgorde van de lijst bepaald. De gehele kandidatenlijst van D66-Haarlemmermeer is:
1. Joost Koomen 2. Gerdien Knikker 3. John Jhinnoe 4. Charlotte van der Meij 5. Sicco Jan Bier 6. Valérie Benjamins 7. Martin Meiland 8. Pablo Meegdes 9. Gerard Jägers 10. Frank Duits 11. Robert ’t Jong 12.Gregor Panovski 13. Bianca Krijthe-Moens 14. Rob de Nooijer.