De jonge Tycho werd de held van de dag en op handen gedragen.
De jonge Tycho werd de held van de dag en op handen gedragen. ((Foto: Aangeleverd))

Eerste jeugdteam Heemskerkse Golfclub kampioen

HEEMSKERK - Net als vorig jaar is jeugd 1 van de Heemskerkse Golfclub kampioen geworden in de NGF-competitie. In 2018 promoveerden ze van de 2e klasse naar de 1e klasse. In 2019 promoveren ze nu naar de Hoofdklasse. Twee keer op rij winnen is een enorme prestatie.

Het was tot het allerlaatste moment erg spannend. Grote concurrent voor de overwinning was Golfclub De Purmer. Op de laatste wedstrijd op Golfclub Amelisweerd presenteerden ze goed, waardoor de Heemskerkse alle laatste wedstrijden moest winnen.

Held van de dag

Tim en Aswin wisten de een-na-laatste wedstrijd te winnen. Het feest kon pas losbarsten toen bleek dat ook Cedric en Tycho hun laatste wedstrijd hadden gewonnen. De jonge Tycho werd de held van de dag en op handen gedragen. Het gehele team bestaat uit zes spelers: Ashwin, Cedric, Senna, Tim, Tycho en Yente.

Twee keer op rij winnen is een enorme prestatie

De Heemskerkse Golfclub is een ledenclub, die ook toegankelijk is voor gasten en greenfeespelers, en speelt op golfbaan De Noordenbuitendijken. De 18 holes-baan werd in 1988 ontworpen door baanarchitect Gerard Jol en in 2010 uitgebreid met een Par 3-baan van dezelfde architect. De golfclub richt zich op golfsport voor het leven en een actief verenigingsleven. De golfclub is sinds 2010 ook gecertificeerd door de Golf Environment Organization, die zich richt op duurzaam terreinbeheer door het bewust omgaan met natuur en milieu.

Meer berichten