De ambassadeurs staan klaar om computercursussen, lezingen en inloopspreekuren te verzorgen.
De ambassadeurs staan klaar om computercursussen, lezingen en inloopspreekuren te verzorgen. ((Foto: www.ivarpel.nl))

Computerhulp in nieuw jasje

IJMOND - Het nieuwe seizoen 2019-2020 van SeniorWeb IJmond is deze maand september van start gegaan. De ambassadeurs van SeniorWeb IJmond Noord staan weer klaar om computercursussen, lezingen en inloopspreekuren te verzorgen. Dit in nauwe samenwerking met de bibliotheken van Heemskerk, Beverwijk en Velsen. SeniorWeb is er voor iedereen die niet met de computer en het internet is opgegroeid, maar wel wil leren met deze digitale middelen om te gaan. Belangrijk omdat in onze digitale wereld het gebruik van computers niet meer weg te denken is. Denk bijvoorbeeld aan email-gebruik, What's App, het 'Googlen' en ander internetgebruik. Inmiddels verwachten ook de overheden dat iedereen bekend is met DigiD voor belastingen en andere overheidszaken.

Seniorweb is er voor iedereen

Er zijn cursussen Windows 10 en cursussen voor Apple-apparatuur en Samsung-toestellen, naast lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Nieuw is dat dit jaar SeniorWeb IJmond de cursussen voor iPad en iPhone (Apple) gaat samenvoegen. Ook de cursus voor smartphone en tablet (Samsung) wordt samen gegeven. Op die manier kunnen wij nog meer mensen van dienst zijn, omdat vandaag de dag zowel de iPhone en iPad als de smartphone en tablet bijna dezelfde gebruiksmogelijkheden hebben. Ook de lezingen van SeniorWeb IJmond krijgen een ander karakter, waarbij gestreefd wordt naar een combinatie van uitleg + workshop om onder begeleiding zelf aan de slag te kunnen. Verder zijn er natuurlijk de wekelijkse inloopspreekuren waar u met al uw vragen terecht kunt.

Mocht onverhoopt een cursus bij te weinig deelnemers niet door gaan, dan is er altijd nog de mogelijkheid om les aan huis te krijgen tegen een geringe uurvergoeding. Maandagochtend 16 september start SeniorWeb IJmond In Heemskerk met de cursus Windows 10 (4x), op dinsdagochtend 17 september in Beverwijk met iPad/iPhone (Apple) en op donderdagochtend 19 september in IJmuiden/Velsen met de cursus tablet/ smartphone (Android).

Informatieboekjes met het complete programma vindt u bij de bibliotheek van de gemeenten Heemskerk, Beverwijk en IJmuiden/Velsen. Tevens kun je je daar opgeven voor de cursussen. Info: www.seniorwebijmondnoord.nl.

Meer berichten