De ochtend is het podium voor het duo Jan van de Plas, cello & Stephanus Harsano, piano.
De ochtend is het podium voor het duo Jan van de Plas, cello & Stephanus Harsano, piano. ((Foto: Aangeleverd))

Chateau Marquette maakt klassieke muziek kids edition

HEEMSKERK - Chateau Marquette maakt het voor iedereen mogelijk om te luisteren naar het allerhoogste niveau klassieke muziek. Iedere derde zondag van de maand treedt jong talent op in het kasteel. Aanstaand concert Op zondag 15 december van 11.00 tot 12.30 uur is er een speciale Marquette Classique 'kids edition'.

Voor iedereen toegankelijk

Een leuke en informele manier voor kinderen om samen met (groot)ouders op een informele manier kennis te maken met klassieke muziek. Deze ochtend is het podium voor het duo Jan van de Plas, cello & Stephanus Harsano, piano. De zaal is het eerste half uur voor de jeugd die plaats neemt rond de vleugel.Cellist en pianist brengen een populair muziekprogramma voor kids van de basisschool-leeftijd.Het duo heeft hier veel ervaring mee en zorgt vol humor voor uitleg en uitvoering van de muziek.

Meekijken

Ouders en grootouders mogen op de achtergrond meekijken en luisteren. Het programma wordt afgesloten met een informeel interview met vragen van de kids en publiek.

Al meer dan een jaar biedt Chateau Marquette iedere derde zondag van de maand plaats aan jong klassiek talent. Wat de optredens een extra dimensie geeft, is dat bezoekers aan het einde van een concert een stembiljet §kunnen invullen wie van de jonge talenten een plekje in de finale van september 2020 verdient.

Prelude

Elk concert wordt vooraf gegaan door de prelude. Een optreden van een aanstormend talent dat opgeleid wordt door het Cultuurhuis in Heemskerk. Chateau Marquette en Podia Klassiek hebben eind 2018 de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen. De kosten voor het concert zijn € 12,50 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts € 6,25. Dit is inclusief koffie, thee en een glas prosecco.

Bij deze speciale editie van Marquette Classique hebben kinderen in de basisschoolleeftijd gratis toegang. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar classique@hotel-marquette.com met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website.

Meer berichten