Fit4lady gaat voor de Hartstichting

Algemeen
Alle Fit4lady leden hebben voor de Hartstichting een verzamelde donatie gedaan.
Alle Fit4lady leden hebben voor de Hartstichting een verzamelde donatie gedaan. (Foto: Rodi Media)

HEEMSKERK - Op zaterdag 18 januari a.s. vindt er een uitreiking plaats van Een verzamelde donatie door alle Fit4lady leden voor de Hartstichting. Om 16.00 uur zal oud-Olympisch atlete Olga Commandeur de cheque met een bedrag van 14.000 euro feestelijk overhandigen aan Sanne Penders van de Hartstichting.

Olga Commandeur reikt donatie van 14.000 euro aan

Afgelopen september gingen zo'n 1.200 vrouwen hard in actie voor de Hartstichting. Zij trainden 5 weken lang extra hard om aan hun fitheid en conditie te werken. Hart- en vaatziekten worden bij vrouwen vaak over het hoofd gezien. De symptomen lijken vaak stress gerelateerd en zo waren hart- en vaatziekten jarenlang doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen.

De Hartstichting zet zich in voor preventie met een aparte campagne voor vrouwen. Op Dress Red Day, 29 september, wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het vrouwenhart. Ook in Nederland zetten onder andere dr. Janneke Wittekoek en dr. Angela Maas, gerenommeerde cardiologen, zich in voor het vrouwenhart.

Om het risico op hart- en vaatziekten te verlagen is het belangrijk dat vrouwen goed op voeding en beweging letten. Minimaal een half uur per dag bewegen is noodzakelijk. Fit4lady voorziet met haar 30 minuten circuittraining in de oplossing. Daarom biedt de Fit4lady campagne vrouwen aan om het 5 weken te proberen. Van de prijs doneert Fit4lady 10 euro per deelnemer aan de Hartstichting voor onderzoek bij vrouwen naar hart- en vaatziekten.

Locatie: Jan Ligthartstraat 71b, 1968 HA Heemskerk.