Heemskerk: inwoners kunnen eigen woning verduurzamen

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Aangeleverd)

HEEMSKERK - Het is een bijzondere tijd. We werken vanuit huis, soms met het hele gezin om ons heen. Ook in het weekend zoeken we vermaak in en om het huis. Klussen die al een tijd liggen te wachten, worden afgemaakt.

Energie besparen met project Duurzamer Wonen

Denkt u daarbij ook aan het verduurzamen van uw woning? Dat kan met kleine maatregelen zoals tochtstrips én grote maatregelen zoals zonnepanelen, waardoor u direct op uw energierekening bespaart.

Energie besparen

Wilt u uw energieverbruik verlagen, dus geld besparen, en comfortabel blijven wonen? Met het project Duurzamer Wonen biedt gemeente Heemskerk kosteloos digitaal energieadvies aan via EcoHeemskerk. U leert hoe kleine maatregelen werken en hoe grote maatregelen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen, in uw woning toe te passen zijn. Ook ontvangt u via Duurzaam Bouwloket kleine maatregelen die direct voor besparing zorgen, zoals tochtstrips of een waterbespaarder voor de kraan.

U kunt zich direct aanmelden via www.ecoheemskerk.nl/videospeedscan of via onze partner www.duurzaambouwloket.nl/DuurzamerWonen. U krijgt een uitnodiging en ‘wandelt’ op de afgesproken tijd met de energiecoach door uw huis. Zo komt u in ongeveer een half uur te weten hoe en waar u energie kunt besparen. U heeft wel een computer met internet nodig.

Energie opwekken

Weet u al dat u zonnepanelen wilt aanschaffen of blijkt dat een slimme keuze uit uw digitale energieadvies? In gemeente Heemskerk is de zonnepanelenactie weer een succes. Inmiddels hebben bijna 750 inwoners een aanbod op maat aangevraagd. Een collectief van vakkundige regionale installateurs biedt huiseigenaren de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. Het huisbezoek door de installateur is aangepast om aan de adviezen van het RIVM en het kabinet te voldoen. Zo kunt u ook nu duurzame maatregelen treffen.

U kunt zich voor de actie in uw gemeente aanmelden tot 30 juni. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.duurzaambouwloket.nl/actieheemskerk.

De installateurs werken volgens de RIVM richtlijnen. Deze richtlijnen zijn onder het protocol Samen Veilig Doorwerken te vinden op www.rijksoverheid.nl.