‘De Glazenkeet 2020 geen evenement, toch doneren!’

Algemeen
Initiatiefnemer José de Kleijn.
Initiatiefnemer José de Kleijn. (Foto: website Heemskerk Lokaal)

HEEMSKERK - Vanwege de corona mag stichting De Glazenkeet dit jaar geen evenement opzetten. Dat terwijl door het coronavirus juist meer Heemskerkers minima zijn geworden. ‘’Wij van de Glazenkeet willen deze mensen steunen met de kerst. De tijd dat het fijn is om een extraatje in de knip te hebben tijdens de toch al dure feestmaand’’, aldus José de Kleijn van de Glazenkeet.

Met kerst wordt er altijd al veel gedaan voor de geregistreerde inwoners met financiële zorgen. Stichting De Glazenkeet heeft in 2019 besloten daar niet meer aan bij te dragen.

“We zijn ons eigen koers gaan varen. Het blijkt namelijk heel moeilijk om de verborgen armoede in Heemskerk boven te halen. Toch hebben wij dáár op ingezet en met de aanmeldlijn een ingang gevonden, daar ben ik best trots op” aldus initiatiefnemer en ambassadeur Jose de Kleijn. De Glazenkeet werkte vanaf 2017 al samen met Sociaal Team Heemskerk/ Welschap. In 2019 ontstond het idee van een aanmeldlijn. Dit vereiste meer professionaliteit en opvolging van de privacy wet. Hierdoor werd de samenwerking versterkt tussen beide partijen. Aanmelden voor een bon van €50,- euro kon onder voorwaarde dat men een gesprek aanging met het Sociaal Team. Hun taak was laagdrempelig hulp te bieden in financiële zorgen. Een succes, 110 gezinnen maar ook ouderen met een kleine AOW en mensen met een beperking meldden zich aan. Zij zijn na zo’n gesprek verwezen naar schuldhulpsanering, Socius of tijdelijk bijstand. Daarnaast kregen nog eens 30 gezinnen tussen wal en schip een bon. ‘’De Glazenkeet 2020 geen evenement, toch doneren? Jazeker! Ook in coronatijd willen we door. Juíst in corona tijd moeten we door. Vier jaar achter elkaar iets opzetten voor hetzelfde goede doel is bijzonder in Heemskerk. Het straalt vertrouwen uit en doorzettingsvermogen. En vertrouwen is er. Zo werken we weer samen met Sociaal Team Heemskerk. Restaurant Brafoer Heemskerk is voor 5 jaar onze vaste sponsor geworden. Heeft de Jumbo een toezegging gedaan. En is er al €3500, gedoneerd deze maand.’’ ‘’Steunt u ons dit jaar ook, doneer maximaal voor de Heemskerkse minima. Iedereen een fijne kerst!’’

NL74RABO0345851447 ovv donatie. Vragen: deglazenkeet@outlook.com. Aanmeldlijn: info@sociaalteamheemskerk.nl.

Ontwerp logo van De Glazenkeet.