Spreekuren voor ondersteuning bij coronatoegangsbewijs bij Bibliotheek IJmond Noord

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Aangeleverd))

HEEMSKERK/BEVERWIJK - Voor het bezoeken van onder meer theaters, restaurants, bioscopen en bij festivals of professionele sportwedstrijden is een coronatoegangsbewijs verplicht. Er zijn verschillende manieren om aan het bewijs te komen. Via de CoronaCheck-app, door te printen via CoronaCheck.nl of door te bellen met de Covid-informatielijn. De eerste twee mogelijkheden vragen om een DigiD en wat ervaring met smartphone of computer. Als je daarbij wat hulp kunt gebruiken dan ben je welkom op de spreekuren voor ondersteuning coronatoegangsbewijs bij de bibliotheek.

Waar en wanneer zijn de spreekuren

Op vrijdag 8 oktober van 11.00 – 12.30 uur bij Bibliotheek IJmond Noord in Beverwijk en op maandag 11 oktober van 09.30 – 11.30 uur bij Bibliotheek IJmond Noord in Heemskerk. Het is een inloopspreekuur dus hoef je niet te reserveren. Wel kan het druk zijn dus misschien moet je even wachten.

Wat heb je nodig zodat de bibliotheek je kunt helpen

DigiD met werkende inloggegevens. Als je die niet hebt dan kunnen we je helpen met de aanvraag daarvan. De inloggegevens worden opgestuurd naar je huis en dat duurt een paar dagen. Neem voor de aanvraag van je DigiD je BSN-nummer en een paspoort of identiteitskaart mee;

Een van de drie bewijzen waarmee je toegangspas geldig is, dus een vaccinatiebewijs, een coronaherstelbewijs of een negatieve testuitslag (max. 24 uur oud);

Minimaal een telefoon waarop je een sms kunt ontvangen. Extra nodig als je gebruik wilt maken van de CoronaCheck-app; Eén smartphone per bewijs (Android 6 of iOS12 en nieuwer); Toegang tot Google Play Store of Apple App Store.

Ook tijdens de bemande openingsuren van de bibliotheek (zie openingstijden op de website) kun je met je vragen terecht.