Beste Burgemeester, wethouders, raad van Heemskerk

Algemeen
Een les van Stichting in het Zadel, paardrijden voor gehandicapten.
Een les van Stichting in het Zadel, paardrijden voor gehandicapten. (Foto: Marijke Bruns-Tillmans)

Het kan toch niet zo zijn dat de gemeente Heemskerk verder gaat zonder een ruitersportcentrum? Een gemeente die sport en bewegen zo hoog in het vaandel heeft. En een gemeente die vindt dat iedereen gelijk is binnen onze mooie gemeente! Valide en minder valide, want ook deze groep voelt zich thuis en kan voelen hoe het is om op een paardenrug even de vrijheid te voelen van bewegen! Dit via Stichting In het Zadel die dit mede namens RSC de Schimmelkroft mogelijk maakt.

En dan alle jeugd die een veilige plek vindt op de manege, daar vrienden maakt, leert de handen uit de mouwen te steken en wat het betekent om liefde voor een paard te voelen. In plaats van op straat rond te hangen! Natuurlijk moeten er meer starterswoningen komen in Heemskerk maar op de plek waar nu de manege gevestigd is kunnen straks ook starterswoningen gerealiseerd worden.

Het is niet te geloven dat er nu plotseling geen plek meer lijkt te zijn in plan Tolhek voor de manege! Een andere mogelijkheid wordt niet geboden en door de nieuwe milieuwetgeving (wat overigens een goede ontwikkeling is) is een plek dichtbij het duingebied uitgesloten.

Na jarenlang getouwtrek waar de manege naar toe moest leek er een goede oplossing te zijn. Dit plan moet toch uitvoerbaar zijn. Bij iedere verandering zijn er mensen voor en tegen zijn maar uiteindelijk moet er een sterke en verstandige gemeenteraad zijn die het juiste besluit neemt!

Ik ben al jarenlang vrijwilliger bij Stichting In het Zadel en weet dus uit ervaring wat het paardrijden voor iedereen inhoudt!

Marijke Bruns-Tillmans, inwoonster van de mooie gemeente Heemskerk

Afbeelding