Foto: Leo Tillmans

Dodenherdenking in Heemskerk indrukwekkend

HEEMSKERK – De jaarlijkse herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog vond weer op 4 mei in Heemskerk plaats. Het was indrukwekkend. Naast het gemeentebestuur en de Stichting 4 en 5 mei Heemskerk waren ook vertegenwoordigers van de Britse ambassade aanwezig. Ook was er een stille tocht die vanaf het gemeentehuis begon.

Het programma van de herdenking begon om 19.05 uur met het verzamelen van de deelnemers aan de stille tocht op het plein voor het gemeentehuis. Onder hen waren er veel scholieren van Heemskerkse basisscholen en van Scouting Sint Adelbertus. De scholen hebben elk één van de zeven graven van de Britse oorlogsvliegers en de omgekomen zeelieden geadopteerd. De stoet vertrok van het gemeentehuis met als einddoel het Vredesmonument bij de Hervormde Kerk op het Kerkplein. Na aankomst bij het monument was er een gedicht van Gerard Castricum en hield burgemeester Mieke Baltus een toespraak. Om 20.00 uur was er twee minuten stilte.

Daarna speelde St. Caecilia het Wilhelmus. Leden van het gemeentebestuur, vertegenwoordigers van de Stichting 4 en 5 mei Heemskerk, de Britse ambassade en de Raad van Kerken legden kransen bij het Vredesmonument.

Ook twee leden van Scouting Sint Adelbertus legden bloemen namens alle Heemskerkse kinderen.

Meer berichten