Een schaap wordt door twee leerlingen onderhouden.
Een schaap wordt door twee leerlingen onderhouden. ((Foto: Aangeleverd))

Schapen grazen bij De Kariboe

HEEMSKERK - Hoe kun je kinderen tegelijkertijd laten kennismaken met de natuur én het groene schoolplein onderhouden? Martine Nota, een ouder van basisschool De Kariboe in Heemskerk, kwam op het idee om schapen te laten grazen rondom de school en vond boer Peter Oosthuis uit Wormerveer bereid om twee lammetjes die met de fles zijn grootgebracht hiervoor uit te lenen.

Groen & doen centraal in het onderwijs

Op basisschool De Kariboe staat 'groen & doen' centraal in het onderwijs. De school wil kinderen bewust maken van gezondheid, natuur, milieu en duurzaamheid en ziet kinderen graag heerlijk met hun handen bezig zijn en in beweging. Al doende worden talenten ontdekt, groeit het zelfvertrouwen en werken zij samen aan een mooiere wereld. Het idee om schapen te laten grazen past goed.

Samen werken aan een mooiere wereld

De firma Wempe (tuin- en parkmachines) sponsorde de school met het benodigde hekwerk en gereedschap en buren zijn ingezet om een oogje in het zeil te houden. De schapen op het schoolplein vinden het heerlijk. Zij worden goed verzorgd door de kinderen en aan alle kanten bekeken. En het groene speelplein ligt er prachtig bij.

Meer berichten