Informatieavond over psychosen

  Nieuws

HEERHUGOWAARD - Een psychose is een ernstig gezondheidsprobleem. Het is een ingrijpende ervaring, niet alleen voor degene die de psychose krijgt maar ook voor de mensen in zijn of haar omgeving. Elk jaar ontstaat bij 1 op de 10.000 inwoners van Nederland in de leeftijd van 15 tot 45 jaar een eerste psychose. Mensen verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Ze zien beelden of horen bijvoorbeeld stemmen die er voor anderen niet zijn.
Dinsdag 25 september organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in samenwerking met RCO de Hoofdzaak een informatiebijeenkomst over dit thema. De meeste mensen met psychosen komen vroeg of laat in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. Soms alleen voor gesprekken, soms volgt een psychiatrische opname. Dan ontstaat vaak een behoefte om antwoorden te krijgen op vragen. Tijdens de informatiebijeenkomst gaat het onder meer over wat psychosen zijn, hoe ze ontstaan, welke behandelingen er zijn en wat de gevolgen zijn voor de omgeving. Hoe kunnen familieleden en directbetrokkenen het beste met iemand met een psychose omgaan?
De sprekers zijn Edwin Beld, psychiater bij GGZ NHN, en een ervaringsdeskundige van RCO de Hoofdzaak die uit eigen ervaring vertelt wat hem of haar geholpen heeft. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.
Dinsdag 25 september van 19.00 tot 21.00 uur in Bibliotheek Heerhugowaard, Parelhof 1a. Entree €3,-. Reserveren is gewenst; bel 072-5764800 of kijk op www.ggz-nhn.nl/agenda.

Meer berichten