Internationale Repair CaféWeek

  Nieuws
Ook met een kapot kledingstuk weten de vrijwilligers van Repair Café Heerhugowaard wel raad. (Foto: archief)
Ook met een kapot kledingstuk weten de vrijwilligers van Repair Café Heerhugowaard wel raad. (Foto: archief) (rodi.nl)

HEERHUGOWAARD - Wereldwijd organiseren vrijwilligers in de week van 13 tot en met 20 oktober - de Internationale Repair Café Week - bijeenkomsten die draaien om samen repareren. Zo ook bij het Repair Café in Het Trefpunt van Wonen Plus Welzijn aan de Rozenlaan 2 in Heerhugowaard.
Het Heerhugowaardse Repair Café is zaterdag 20 oktober van 11.00 tot 14.30 uur extra geopend. Koffiezetapparaat stuk? Een haperende smartphone? De handige vrijwilligers van het Repair Café zijn vooral goed in het repareren van defecte keukenapparatuur, elektrisch gereedschap en smartphones. Bij de textielafdeling ligt de specialiteit op het repareren en verstellen van kleding. Die dag wordt tevens gevierd dat het Repair Café precies vijf jaar voor het eerst zijn deuren opende in Heerhugowaard. Dat gebeurde op initiatief van Martine Raams van MET Welzijn.

Tweede leven

In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers ervaren de gezelligheid. Ze zien dat repareren mogelijk is, en vaak helemaal niet zo moeilijk als ze misschien dachten. Maar bovenal ervaren ze dat repareren leuk is. Kom het ook eens proberen! Geen defect apparaat of kleding die nodig versteld moet worden, maar wel nieuwsgierig? Wees welkom!
Meer weten? Kijk op www.repaircafeheerhugowaard.nl of mail naar info@repaircafeheerhugowaard.nl.

Meer berichten
 

Fotoseries