Is Purmerend de hoofdstad van Waterland?

REGIO/PURMEREND - De Stichting Behoud Waterland (SBW) organiseert op woensdag 27 november vanaf 20.00 uur een WaterlandBeraad over de centrumfunctie van Purmerend. Deze vindt plaats in het Weeshuis aan Weezenland 16 in Monnickendam. De cruciale vraag die avond is 'Is Purmerend de hoofdstad van de regio Waterland?'

Op deze avond discussiëren we met elkaar over de centrumfunctie van Purmerend. Vervult de stad een onmisbare rol in het leven van Purmerenders en niet-Purmerenders? Denk aan het vinden van een huis, van prettig kunnen winkelen, lekker uitgaan, maar ook aan voorzieningen op het gebied van zorg en sport. Heeft Purmerend een centrumfunctie in de regio Waterland? Op welke terreinen wel en niet? Is zo'n centrumfunctie wenselijk? En hoe kan die centrumfunctie versterkt worden?

Sjoerd Soeters

De discussie wordt ingeleid door Sjoerd Soeters. Soeters is architect en stedenbouwkundige en zal ingaan op de aantrekkelijkheid van de Purmerendse binnenstad en hoe deze vergroot kan worden. Soeters is de ontwerper van het succesvolle nieuwe stadshart van Zaandam.

Politici

Ook twee politici komen aan het woord. Mario Hegger is al twintig jaar actief in de Stadspartij van Purmerend. De Stadspartij is de grootste partij in de Purmerendse gemeenteraad, Hegger is haar politiek leider en al voor de tweede termijn wethouder in de gemeente. Hoe ziet hij de rol van zijn stad in de regio? Bas ten Have, wethouder van buurgemeente Waterland. Ten Have is van D66 en wethouder van onder meer financiën, onderwijs, landschap en economische zaken. Wat vindt hij van de woningbouwambities van Purmerend?

Voor de aanwezigen in de zaal is er uitvoerig gelegenheid om met de drie sprekers en met elkaar in discussie te gaan.

De avond is rond 22.00 uur afgelopen. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom. Meer informatie is te vinden op www.stichtingbehoudwaterland.nl

Ontvang dé nieuwsbrief van Rodi Purmerend


Wekelijks op de hoogte van Purmerend nieuws, leuke evenementen en diverse winacties.
Maak kans op een rondvlucht of een weekend weg

* verplicht veld

Meer berichten